Λευκός Οίκος: Ιρανοί στρατιώτες στην Κριμαία κατευθύνουν επιθέσεις με drone στην Ουκρανία

Array

Ιρανοί στρατιώτες βρίσκονται στην Κριμαία και βοηθούν τις ρωσικές δυνάμεις να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στην Ουκρανία, με μη επανδρωμένα αεροσκάφη ιρανικής κατασκευής, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

«Σήμερα μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι Ρώσοι στρατιώτες που εδρεύουν στην Κριμαία χειρίστηκαν ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τα χρησιμοποίησαν σε επιθέσεις στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κίρμπι.

Ο ίδιος είπε, ότι δεν έχει τον αριθμό των Ιρανών στην Κριμαία,  αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι ακόμα εκεί, μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις, ανέφερε η Beta.

Ο Kirby υποστήριξε ότι η Ρωσία έχει λάβει δεκάδες drones μέχρι στιγμής και θα συνεχίσει να τα παραλαμβάνει, και σημείωσε ότι οι ΗΠΑ φοβούνται ότι η Ρωσία μπορεί τώρα να προσπαθεί να αποκτήσει ιρανικά συμβατικά όπλα, όπως πυραύλους εδάφους-εδάφους για χρήση στην Ουκρανία.

Ο Kirby διευκρίνισε ότι οι Ιρανοί στην Ουκρανία είναι τεχνικοί και εκπαιδευτές και ότι οι Ρώσοι στρατιώτες πραγματοποίησαν επιθέσεις με drone που προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στην ουκρανική υποδομή. Σχολίασε μάλιστα ότι, η Τεχεράνη εμπλέκεται τώρα άμεσα στο έδαφος.

Διαβεβαίωσε τέλος ότι, «οι ΗΠΑ θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να αποκαλύψουν αυτές τις αποστολές όπλων, να τις αποτρέψουν και να τις καταπολεμήσουν» τόνισε παράλληλα,  ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να επιβάλλουν κυρώσεις κατά των πωλήσεων όπλων  στη Ρωσία αλλά και στο Ιράν.

Πηγή: Politika.rs

Μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος