Λευκορωσία: Ο Αλ. Λουκασένκο δεν συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις της Κυριακής- Εντείνονται οι εικασίες για την υγεία του

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας, Aleksandr Lukashenko, δεν συμμετείχε στις εθνικές εορταστικές εκδηλώσεις της Κυριακής. Η κατάσταση της υγείας του αποτελεί αντικείμενο εικασιών, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Λουκασένκο, 68 ετών, δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από την Τρίτη, την ημέρα που πήγε στη Μόσχα για να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις μνήμης για την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας το 1945.

Την Κυριακή, η Λευκορωσία, απέτισε φόρο τιμής στα τρία εθνικά σύμβολά της, συμπεριλαμβανομένης της σημαίας και του ύμνου της.

Σε κεντρική πλατεία στο Μινσκ, ο πρωθυπουργός Ρομάν Γκολόβτσενκο συνεχάρη τους Λευκορώσους εκ μέρους του Λουκασένκο κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής τελετής.

 Ο Λευκορώσος πρόεδρος εμφάνισε έντονα σημάδια αδιαθεσίας  κατά τη διάρκεια του εορτασμού στην Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα στις 9 Μαΐου.

Σπάζοντας την παράδοση, ο Λουκασένκο δεν μίλησε καν στους Λευκορώσους βετεράνους πολέμου στις 9 Μαΐου. Ο εκπρόσωπός του δεν έκανε κανένα σχόλιο για το θέμα.

Πολλοί δημοσιογράφοι σημείωσαν ότι ο Λουκασένκο φαινόταν κουρασμένος και δεν παρευρέθηκε στο γεύμα  παρέθεσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και στο οποίο συμμετείχαν ηγέτες της Αρμενίας και των χωρών της Κεντρικής Ασίας.

Ο Αντρέι Κολέσνικοφ, δημοσιογράφος στη ρωσική εφημερίδα Kommersant, έγραψε ότι ο Λουκασένκο φαινόταν «άσχημα» και ότι οδηγήθηκε κοντά στο Κρεμλίνο με ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Σε κάθε περίπτωση  τα σενάρια για την υγεία του Λευκορώσου προέδρου έχουν φουντώσει καθώς πέπλο σιωπής εκτείνεται  γύρο από το θέμα αυτό.

Πηγή: Agerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος