Λευκορωσία: Εθνικιστικούς στρατιωτικούς σχηματισμούς προετοιμαζόμενους απο τη Δύση κατά της χώρας καταγγέλλει ο υπ. Άμυνας

Array

Η Δύση προετοιμάζει εθνικιστικούς στρατιωτικούς σχηματισμούς στην Ουκρανία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον της Λευκορωσίας προκειμένου να καταλάβει την εξουσία με τη βία, δήλωσε ο Λευκορώσος υπουργός Άμυνας Βίκτορ Κρένιν.

Ο υπουργός είπε ότι είναι αξιοσημείωτη μια τεράστια αύξηση του αριθμού των αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών σχηματισμών στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, με το ψευδοπρόσχημα της άμυνας ενάντια στην απειλή από την Ανατολή, ανέφερε το Sputnik.

Επέστησε την προσοχή στον μεγάλο αριθμό πτήσεων αναγνωριστικών αεροσκαφών των ΗΠΑ και των συμμάχων τους κοντά στα σύνορα της Λευκορωσίας.

«Η αναγνώριση βρίσκεται σε εξέλιξη». Είναι αξιοσημείωτη η υψηλή ένταση πτήσεων των αναγνωριστικών αεροσκαφών των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων κοντά στα σύνορα της Λευκορωσίας, με την ενεργό συμμετοχή του διαθέσιμου οπλοστασίου τους: από στρατηγικά αναγνωριστικά μέχρι τακτικά αεροσκάφη και drones», είπε ο υπουργός. .

Πρόσθεσε ότι με 30 αναγνωριστικές πτήσεις την εβδομάδα το 2021, τώρα είναι 65-70.

Ο Λευκορώσος υπουργός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Δύση ασχολείται με ζητήματα επιθετικού χαρακτήρα, θεωρώντας τη Λευκορωσία και τη Ρωσία ως άμεσους εχθρούς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε περίπτωση επίθεσης, η Λευκορωσία βασίζεται στον εαυτό της, αλλά εάν χρειαστεί βοήθεια, έχει έναν αξιόπιστο σύμμαχο στη Ρωσία.

Ο Χρένιν υπογράμμισε ότι το Μινσκ και η Μόσχα θα συνεχίσουν να λαμβάνουν κοινά μέτρα για να αποτρέψουν στρατιωτικές απειλές στο Ομοσπονδιακό Κράτος.

Πηγή: Politika.rs

Μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος