Le Soir: Τα 20 χρόνια εξουσίας του Ερντογάν που άλλαξαν βαθιά την Τουρκία

Array

Άρθρο για τα 20 χρόνια διακυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία φιλοξενεί δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Soir.

Μεταξύ άλλων, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι μέσα σε αυτά τα 20 χρόνια διακυβέρνησης, το AKP και ο ηγέτης του άλλαξαν βαθιά την Τουρκία. “Για τους οπαδούς του όπως ο Μεχμέτ Αλί, ο Ταγίπ Ερντογάν είναι και θα παραμείνει αναμφίβολα, ό,τι κι αν συμβεί, ένας εξαιρετικός ηγέτης. Ένας άνθρωπος που απελευθέρωσε τη χώρα του από την κηδεμονία του στρατού, που την έκανε σημαντική στη διεθνή σκηνή, που έδωσε φωνή και θέση σε ολόκληρα τμήματα της κοινωνίας που ένιωθαν αποκλεισμένα από τις ρεπουμπλικανικές ελίτ -ιδίως τις γυναίκες με μαντήλα (που καλύπτονται λέει) – και οι οποίες έχει αναπτύξει πολύ την οικονομία και τις υποδομές” αναφέρει η εφημερίδα.

Αντίθετα, η πλειονότητα των Τούρκων –όσοι δεν τον υποστήριξαν ποτέ ή απομακρύνθηκαν από αυτόν– θα θυμούνται αυτόν τον ίδιο άνθρωπο ως τον ιδρυτή ενός αυταρχικού καθεστώτος που κατήργησε κάθε λογής έλεγχο της εξουσίας (νομοθετικό, δικαστικό, ΜΜΕ…), διάβρωσε τους θεσμούς, πόλωσε την κοινωνία όσο ποτέ άλλοτε, έβλαψε την εικόνα της Τουρκίας στη διεθνή σκηνή” προσθέτει το δημοσίευμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος