Le Soir: Ο Αντρέα Κοτσολίνο αντιδρά στο αίτημα άρσης της ασυλίας του

Array

Ο Aντρέα Κοτσολίνο αντιδρά στο αίτημα άρσης της βουλευτικής του ασυλίας” είναι ο τίτλος νέου άρθρου της βελγικής εφημερίδας Soir για το QatarGate.

H εφημερίδα σημειώνει ότι “πρόκειται ένα όνομα που έχει ήδη ακουστεί πολύ στο σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο Αντρέα Κοτσολίνο Ιταλός ευρωβουλευτής, βρίσκεται πολύ κοντά στον Παντσέρι, από τον οποίο ανέλαβε πρόεδρος της αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με τις χώρες του Μαγκρέμπ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο” και προσθέτει ότι “είχε επίσης ως κοινοβουλευτικό βοηθό τον Φραντσέσκο Τζόρτζι ο οποίος παραδέχτηκε ότι έλαβε χρήματα από το Μαρόκο και το Κατάρ“.

Η βελγική δικαιοσύνη ζήτησε από την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να άρει τις ασυλίες των ευρωβουλευτών Κοτσολίνο και Ταραμπέλα. Αυτή η διαδικασία θα ξεκινήσει αυτή τη Δευτέρα, στην έναρξη της συνόδου της ολομέλειας στο Στρασβούργο.

Η Soir επισημαίνει ότι ο Κοτσολίνο μίλησε σήμερα (Σάββατο) μέσω των δικηγόρων του, ισχυριζόμενος τότι είναι αθώος:Το αίτημα για άρση της ασυλίας που απευθύνθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το Βέλγιο αποτελείται από λίγες γραμμές και αποτελεί απλώς μια υποθετική έρευνα, η οποία επιπλέον δεν φαίνεται να αφορά καν τον πελάτη μας, αφού τίποτα και κανείς δεν τον εμπλέκει άμεσα σε πράξεις διαφθοράς“.

Ο Ιταλός Ευρωβουλευτής αναφέρει ότι θέλει να τον ακούσει η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων, κεκλεισμένων των θυρών, «όπου θα επιβεβαιώσει την απόλυτη αθωότητά του και θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις». Το δελτίο Τύπου αναφέρει τέλος ότι ο Αντρέα Κοτσολίνο παραιτήθηκε εν τω μεταξύ από την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για το πρόγραμμα Pegasus και από τη μεικτή κοινοβουλευτική επιτροπή Μαρόκου-ΕΕ.

Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος