ΛΔ Κονγκό: Υπέκυψε και δεύτερος ασθενής με Έμπολα

Δεύτερος ασθενής με Έμπολα πέθανε στο βορειοδυτικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), μερικές ημέρες μετά την εμφάνιση νέου ξεσπάσματος της θανατηφόρας επιδημίας στη χώρα.

Γενετικά τεστ έδειξαν ότι μια μόλυνση που επιβεβαιώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα αποτελεί νέο συμβάν το οποίο δεν συνδέεται με την προηγούμενη επιδημία του Έμπολα το τέλος της οποίας κηρύχθηκε τον Δεκέμβριο, διευκρίνισε χθες Δευτέρα ο ΠΟΥ στο Twitter.

Ασθενείς που υπέκυψαν στη νόσο του Έμπολα

Ο πρώτος ασθενής, ένας 31χρονος φοιτητής, εμφάνισε συμπτώματα στις 5 Απριλίου, ο οποίος δεν ζήτησε αμέσως ιατρική βοήθεια αλλά μία εβδομάδα αργότερα. Στις 21 Απριλίου διακομίστηκε σε κέντρο θεραπείας Έμπολα στην Μπαντάκα, πρωτεύουσα της επαρχίας Ισημερινού της ΛΔ Κονγκό, όπου και πέθανε την ίδια ημέρα.

Ο δεύτερος ασθενής που υπέκυψε ήταν μια γυναίκα, συγγενής του πρώτου κρούσματος, επεσήμανε εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

Το πρώτο κρούσμα είχε περίπου 74 επαφές οι οποίες παρακολουθούνται.

Πόσα κρούσματα έχουν καταγραφεί στο Κονγκό στο παρελθόν

Στη χώρα έχουν καταγραφεί στο παρελθόν 13 ξεσπάσματα του Έμπολα, περιλαμβανομένου την περίοδο 2018-2020 στα ανατολικά που στοίχισε τη ζωή σχεδόν 2.300 ανθρώπους, ο δεύτερος μεγαλύτερος απολογισμός από την νόσο.

Το 2021 επιδημία του Έμπολα που κηρύχθηκε στην Μπένι (ανατολικά) διήρκεσε «δύο μήνες και εννέα ημέρες», με 11 επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκ των οποίων τα 9 ήταν θανατηφόρα. Το 2020, στην Μπαντάκα, ο ιός που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό είχε προκαλέσει τον θάνατο 55 ανθρώπων επί συνόλου 130 καταγεγραμμένων κρουσμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος