Λαβρόφ: οι προσπάθειες της Δύσης να διασπάσει τους συμπατριώτες μας είναι μάταιες

“Η Δύση επιδοκιμάζει τη διάκριση σε βάρος της ρωσικής γλώσσας στη Βαλτική και στην Ουκρανία. Πρόκειται για καθαρές ρωσοφοβικές ενέργειες, ωστόσο οι προσπάθειες διάσπασης των συμπατριωτών και η εμπλοκή τους με την ιστορική τους πατρίδα είναι μάταιες”. Αυτό δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ στο “Παγκόσμιο Συνέδριο Ρώσων Πατριωτών”.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, “μεταξύ των αδίστακτων μεθόδων που η Δύση χρησιμοποιεί, είναι και οι προσπάθειες για διακρίσεις σε βάρος των συμπατριωτών μας, συμπεριλαμβανομένων των γλωσσικών και εθνοπολιτισμικών χαρακτηριστικών. Για παράδειγμα, με την ανοχή των λεγόμενων φιλελεύθερων δημοκρατιών της Δύσης, καθώς και τη γραφειοκρατία της ΕΕ συνεχίζεται ο διωγμός της ρωσικής γλώσσας από τη δημόσια σφαίρα των κρατών της Βαλτικής, της Ουκρανίας, και της Γεωργίας, ενώ συνεχείς είναι οι προσπάθειες να ξαναγραφτούν οι σελίδες της κοινής ιστορίας”. Σύμφωνα με το Σεργκέι Λαβρόφ, “αυτή η μεθοδολογία καταλήγει σε ανοιχτές ρωσοφοβικές πράξεις. Ωστόσο, οι προσπάθειες των κακοπροαίρετων να διαχωρίσουν τους συμπατριώτες τους, να θολώσουν την ταυτότητά τους, και να ανοίξουν μέτωπο με την ιστορική Ρωσία είναι μάταιες”.

Τα πυρά του Ρώσου ΥΠΕΞ προς τη Δύση δεν περιορίστηκαν μόνο στο κομμάτι που αφορά στις πιέσεις προς τους ρωσόφωνους πολίτες των κρατών της πρώην ΕΣΣΔ. Όπως σημείωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ, “στους δυτικούς εταίρους μας ειλικρινά δεν τους αρέσει η σταθερή εσωτερική ανάπτυξη της Ρωσίας και η ενίσχυση των θέσεών της στη διεθνή σκηνή. Προσπαθούν να μας ασκήσουν πίεση χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα παράνομων μεθόδων, από μονομερείς κυρώσεις και προκλήσεις πληροφοριών μέχρι και παρεμβολές στις εσωτεικές μας υποθέσεις”.

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος