Λαβρόφ: Ο κόσμος πρέπει να καταβάλλει προσπάθειες για τη διατήρηση του διεθνούς δικαίου

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε όλες τις χώρες να καταβάλλουν προσπάθειες για τη διατήρηση του διεθνούς δικαίου, καθώς, όπως τόνισε, «ο κόσμος αναπτύσσεται με περίπλοκο τρόπο», αναφέρει το Reuters. Αυτό είπε ο Λαβρόφ σε συνάντηση με τον βιετναμέζο ομόλογό του Μπούι Ταν Σον στο Ανόι, τη στιγμή που οι δυτικές χώρες κατηγορούν τη Ρωσία ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο με την εισβολή της στην Ουκρανία, σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάλεσαν τη Μόσχα να συμμορφωθεί με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης (ICJ), το οποίο διέταξε τη Ρωσική Ομοσπονδία στις 16 Μαρτίου να αναστείλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, αναφέρει το Tanjug.

«Το Βιετνάμ είναι βασικός εταίρος της Ρωσίας στην Ένωση Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας και οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών βασίζονται στην ιστορία και τον κοινό τους αγώνα για δικαιοσύνη», δήλωσε ο Λαβρόφ στη συνάντηση στο Ανόι.

Το Βιετνάμ και η Ρωσία είχαν στενούς δεσμούς από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης και το Ανόι μέχρι στιγμής δεν έχει καταδικάσει τον ρωσικό πόλεμο στην Ουκρανία, τον οποίο η Μόσχα αποκαλεί «ειδική επιχείρηση», αναφέρει το Reuters.

Η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού στο Βιετνάμ έρχεται σε μια περίοδο που οι δύο χώρες σηματοδοτούν τη 10η επέτειο της «συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης» τους και ο Λαβρόφ έχει προγραμματίσει στη συνέχεια να ταξιδέψει στην Ινδονησία για να συμμετάσχει στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της G20 (Ομάδα των 20). που αποτελείται από 19 πιο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου, μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: Politika.rs

Επιμέλεια – μετάφραση Λιλιάνα Κούλιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος