Λατινική Αμερική και Καραϊβική ο δεύτερος μεγαλύτερος προορισμός για τις κινεζικές επενδύσεις εξωτερικού

Η περιφέρεια των χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (LAC) έχει εξελιχθεί στο δεύτερο μεγαλύτερο προορισμό για τις κινεζικές επενδύσεις εξωτερικού, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο φόρουμ ιδιωτικών επιχειρήσεων μεταξύ της Κίνας και της Κοινότητας των Κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (CELAC) που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, στην πόλη Ντογκουάν της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ.

Το 2022, η οικονομική αξία του εμπορίου μεταξύ της Κίνας και της LAC έφτασε στα 485,7 δισεκατομμύρια δολάρια (451,60 δισεκατομμύρια ευρώ) με ετήσια αύξηση 7,7%. Περισσότερες από 3.000 κινεζικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στην περιοχή της LAC, συμπεριλαμβανομένων και αρκετών ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Ο Σου Λετζιάνγκ εκτελεστικός αντιπρόεδρος της κινεζικής ομοσπονδίας για τη βιομηχανία και το εμπόριο (ACFIC), δήλωσε ότι η Κίνα επιζητεί οικονομική ανάπτυξη υψηλής ποιότητας, αλλά και ένα άνοιγμα υψηλού επιπέδου για την οικονομία της, προσφέροντας περισσότερες ευκαιρίες στις χώρες της LAC, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος