La Repubblica: Συνελήφθη 23χρονος τρομοκράτης έτοιμος για χτύπημα – Διασυνδέσεις στις ομάδες που επιτέθηκαν στο Καπιτώλιο το 2021

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Η Ιταλική εφημερίδα La Repubblica μεταδίδει πως συνελήφθη ένας 23χρονος από το Μπάρι της Απουλίας “με άμεσες επαφές με την αμερικανική νεοναζιστική τρομοκρατική ομάδα The Base και μερικούς από τους πρωταγωνιστές της επίθεσης στο Καπιτώλιο”.

Πρόκειται για σημαντική σύλληψη, εφόσον πρόκειται για “τρομοκράτη ικανό να χτυπήσει και την Ιταλία” εφόσον “ενσαρκώνει απόλυτα τη φιγούρα του μοναχικού λύκου”.

Η κατηγορία εις βάρος του συλληφθέντα είναι αυτή της διεθνούς τρομοκρατίας. Ο 23χρονος φαίνεται πως “είχε ριζοσπαστικοποιηθεί στο διαδίκτυο, ερχόμενος σε άμεση επαφή με αμερικανικές οργανώσεις λευκής υπεροχής (The Base, 131 Crew, Nationalist Social Club)”.

Στο σπίτι του βρέθηκαν όπλα, όπως “ένα αεροβόλο τουφέκι, δύο βαλλίστρες, τόξα με βέλη και ρόπαλα του μπέιζμπολ με νεοναζιστικά σύμβολα” αλλά και “επιχειρησιακές οδηγίες για την εκτέλεση τρομοκρατικών ενεργειών”. Σημειωτέον, φαίνεται πως ο 23χρονος “επρόκειτο να αγοράσει έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή: η πρόθεσή του ήταν να κατασκευάσει ένα όπλο-φάντασμα, τα αυτοσχέδια όπλα που γίνονται τόσο δημοφιλή στις Ηνωμένες Πολιτείες”.

Πολλά στοιχεία αποδεικνύουν “το μίσος προς τους μετανάστες, τους αντιπάλους, τις γυναίκες, κατώτερα όντα που πρέπει να σκοτωθούν”. Σύμφωνα με την La Repubblica, ο 23χρονος ήταν έτοιμος “για την υπέρτατη θυσία για την υπεράσπιση της λευκής φυλής” και διέδιδε διαδικτυακά μηνύματα περί άριας φυλής και κατά της 92χρονης Γερουσιάστριας Λιλιάνα Σέγκρε, επιζήσασα του Ολοκαυτώματος η οποία μάλιστα στις 13 Οκτωβρίου προέδρευσε την Ιταλική Γερουσία κατά τη διάρκεια της εκλογής του νέου Προέδρου της Γερουσίας.

Οι έρευνες δείχνουν πως ο άνδρας “είχε δηλώσει την προθυμία του να χτυπήσει στην Ιταλία”, ενώ βρέθηκε – μεταξύ άλλων – και κουτί με την επιγραφή “Breivik Hero”, η οποία επικαλείται τον Anders Behring Breivik, τον Νορβηγό τρομοκράτη της σφαγής στο νησί Utoya στις 22 Ιουλίου 2011, η οποία κατέληξε με 77 θύματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος