Λ.Δ Κονγκό: Αιχμάλωτη των ανταρτών εξαναγκάστηκε σε ανθρωποφαγία αφού υπέστη βιασμούς

Συγκλονιστική είναι η κατάθεση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ,της προέδρου της οργάνωσης Γυναικεία Αλληλεγγύη για την Ολοκληρωμένη Ειρήνη και Ανάπτυξη, για μια γυναίκα που απήχθη δύο φορές από αντάρτες στη ΛΔ Κονγκό, υπέστη επανειλημμένους βιασμούς και ξυλοδαρμούς κι εξαναγκάστηκε να μαγειρέψει και να φάει ανθρώπινες σάρκες.

Η Τζουλιέν Λουσένγκε αφηγήθηκε  την φριχτή αυτή ιστορία στους 15 πρεσβευτές των κρατών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης για τη σύρραξη Στη Λ.Δ. του Κονγκό.

Πέρα από τους βιασμούς τους ξυλοδαρμούς και την άθλια μεταχείριση οι αντάρτες έκοψαν τον λαιμό άνδρα είπε η γυναίκα  στη ΜΚΟ.

«Έβγαλαν τα εντόσθια του και μου έδωσαν διαταγή να τα μαγειρέψω. Μου έφεραν δυο δοχεία με νερό για να ετοιμάσω το υπόλοιπο γεύμα. Μετά, ανάγκασαν όλους τους αιχμαλώτους να φάνε ανθρώπινες σάρκες», είπε η γυναίκα, σύμφωνα με την επικεφαλής της SOFEPADI.

Η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη μερικές ημέρες αργότερα, αλλά καθώς προσπαθούσε να επιστρέψει στο σπίτι της, απήχθη από άλλη οργάνωση ανταρτών, μέλη της οποίας επίσης τη βίασαν επανειλημμένα.

«Κι αυτοί με ανάγκασαν να μαγειρέψω και να φάω ανθρώπινες σάρκες», είπε η γυναίκα στη ΜΚΟ.

Τελικά κατάφερε να αποδράσει.

Η ένοπλη σύρραξη στην αχανή χώρα της Αφρικής έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους και έχει ξεριζώσει εκατομμύρια άλλους την τελευταία δεκαετία.

Ο στρατός της Λ.Δ Κονγκό εμπλέκεται από τα τέλη Μαρτίου σε σφοδρές μάχες με αντάρτες της οργάνωσης M23 («Κίνημα της 23ης Μαρτίου»). Η κυβέρνηση της χώρας κατηγορεί αυτή της Ρουάντας πως υποστηρίζει και εξοπλίζει την οργάνωση. Οι αντάρτες εξαπέλυσαν από τον Μάιο την πιο ευρείας κλίμακας επίθεσή τους από την περίοδο 2012-2013.

Το Κιγκάλι αρνείται τις κατηγορίες από την Κινσάσα.

Στη Λ.Δ Κονγκό βρίσκεται ανεπτυγμένη ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ για πάνω από 20 χρόνια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος