Κυβερνοεπίθεση κατά της αστυνομίας της Ουάσιγκτον – Ανέλαβε την ευθύνη η Babuk

Το δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών του αστυνομικού τμήματος της Ουάσινγκτον παραβιάστηκε από χάκερ, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, υποστηρίζοντας ότι ήδη ανέλαβε την ευθύνη η Babuk,  “ρωσόφωνη” οργάνωση κυβερνοεπιθέσεων έναντι λύτρων. Ανεπιβεβαίωτες παραμένουν οι πληροφορίες για υποκλοπή ευαίσθητων δεδομένων, τα οποία οι “εκβιαστές του διαδικτύου” απειλούν να μοιραστούν με συμμορίες εγκληματιών.

Το FBI ερευνά την έκταση της παραβίασης, σύμφωνα με δημοσιεύματα που μιλούν για νέα υπόθεση της κατηγορίας ransomware, όπου χρησιμοποιείται λογισμικό κυβερνοεπίθεσης με στόχο την καταβολή λύτρων έναντι εκβιασμού ή ομηρίας.

Οι χάκερς του Babuk φέρεται να εκβίασαν, σύμφωνα με το BBC και την ομάδα μπάσκετ του Χιούστον “Ρόκετς”  εισβάλλοντας σε απόρρητα αρχεία, συμπεριλαμβανομένων συμβολαίων παικτών και οικονομικών δεδομένων.

Οι ειδικοί της Emsisoft εκτιμούν ότι τα περιστατικά “ransomware” κόστισαν  έως 170 δισεκατομμύρια δολάρια (123 δισεκατομμύρια λίρες) σε πληρωμές λύτρων το 2020, ενώ στους στόχους συγκαταλέγεται η αλυσίδα αισθητικής χειρουργικής The Hospital Group  που εκβιάστηκε για δημοσίευση «πριν και μετά» εικόνων ασθενών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος