Κυρώσεις ύψους 26 εκατ. δολαρίων από τον Καναδά στον Ρομάν Αμπράμοβιτς – «Συνένοχοι οι ολιγάρχες του Πούτιν»

Array

Η κυβέρνηση του Καναδά ανακοίνωσε την έναρξη διαδικασίας κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων ύψους 26 εκατομμυρίων δολαρίων από εταιρεία που ανήκει στον Ρωσοϊσραηλινό ολιγάρχη Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο οποίος συγκαταλέγεται στο στενό περιβάλλον του Ρώσου προέδρου.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Καναδάς κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση και είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η αρχή για την επιβολή κυρώσεων ξεκινά από τον 56 επιχειρηματία.

Όπως έγινε γνωστό ο Καναδάς θα ζητήσει την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας «Abramovich’s Granite Capital Holdings» και να χρησιμοποιήσει τα έσοδα για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

«Οι ολιγάρχες του Πούτιν είναι συνένοχοι στην παράνομη και βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Chrystia Freeland.

«Ο Καναδάς δεν θα είναι καταφύγιο για τα παράνομα κέρδη τους. H ανακοίνωση καταδεικνύει την αποφασιστικότητά μας να διασφαλίσουμε ότι η ελίτ της Ρωσίας θα  πληρώσει το τίμημα για την υποστήριξή της στο βάναυσο καθεστώς του Πούτιν», ανέφερε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στον Καναδά.

Ο 56χρονος Αμπράμοβιτς, πρώην ιδιοκτήτης του ποδοσφαιρικού συλλόγου Τσέλσι, έχει δει περουσιακά στοιχεία του να «παγώνουν» ή να κατάσχονται εκτός από τον Καναδά, σε ΗΠΑ και ΕΕ, στο πλαίσιο των κυρώσεων εις βάρος Ρώσων ολιγαρχών. Ο ίδιος έσπευσε να μεταφέρει κεφάλαια και τα γιοτ του την Τουρκία για να γλιτώσει μέρος της τεράστιας περιουσίας του που βρίσκεται σε αρκετές χώρες.

Από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, ο Καναδάς έχει επιβάλει κυρώσεις σε περισσότερα από 1.500 άτομα και οντότητες της Ρωσίας, καθώς και στους υποστηρικτές τους.

Πηγή: Goverment of Canada

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος