Κυριακίδου: Η ΕΕ εξασφάλισε πάνω από 10.000 παρτίδες tecovirimat για θεραπεία από την ευλογιά των πιθήκων

Array

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξασφάλισε πάνω από 10.000 παρτίδες για θεραπεία με tecovirimat για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των πιθήκων. Αυτή η προμήθεια έκτακτης ανάγκης χρηματοδοτείται από την Αρχή Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Έκτακτων Υγειονομικών Αναγκών (HERA) και διοχετεύεται μέσω του rescEU για τη θεραπεία ασθενών σε κράτη μέλη που έχουν άμεση ανάγκη.

Η Eπίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου σημείωσε ότι, «σήμερα, με την Αρχή Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Έκτακτων Υγειονομικών Αναγκών, εξασφαλίσαμε πάνω από 10.000 θεραπείες για να βοηθήσουμε όσους έχουν πληγεί από την ευλογιά των πιθήκων. Εκτός από τα πάνω από 330.000 εμβόλια που έχει ήδη αγοράσει η ΕΕ, με αυτές τις θεραπείες θα βοηθήσουμε τα κράτη μέλη να ανταποκριθούν στις άμεσες ανάγκες και θα διασφαλίσουμε τη φροντίδα για περισσότερους ασθενείς στην Ευρώπη. Η πτωτική τάση των κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων στην ΕΕ είναι ενθαρρυντική, αλλά δεν σημαίνει ότι η απειλή έχει περάσει ή ότι μπορούμε να μειώσουμε την επιφυλακή μας. Η ετοιμότητα είναι το θεμέλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας μας».

Ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Γιάνες Λέναρσιτς σημείωσε ότι «αυτές οι παρτίδες αντιιικών φαρμάκων για την ευλογιά των πιθήκων θα προσφέρουν ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας στους πολίτες μας. Τα αποθέματα θα είναι διαθέσιμα στα κράτη μέλη με βάση επείγουσες ανάγκες.»

Στην αγορά των 10.000 παρτίδων του tecovirimat μπορούν να έχουν πρόσβαση όλα τα Συμμετέχοντα Κράτη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Ανταπόκριση – Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος