Κύπρος: Συνάντηση Προέδρου ΔΗΣΥ και υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Α. Νεοφύτου με τη Σ. Ζαχαράκη

Array

Την Υφυπουργό Τουρισμού της ελληνικής κυβέρνησης κα Σοφία Ζαχαράκη υποδέχτηκε σήμερα στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού ο Πρόεδρος και υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας κος Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο κος Νεοφύτου μετά το πέρας της συνάντησης τόνισε τα εξής:

«Xαρά μου που ακόμα μια φορά συναντιέμαι με τη φίλη, Υφυπουργό Τουρισμού της Ελλάδας, την αγαπητή Σοφία. Κουβεντιάσαμε τις εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο, τις προοπτικές στον τομέα που διαχειρίζεται. Να ευχηθώ τα καλύτερα με τη νέα χρονιά στην Ελλάδα μας. Ισχυρή Ελλάδα σημαίνει και ισχυρή Κύπρος. Εύχομαι και η Ελλάδα να συνεχίσει στην σταθερή και ασφαλή πορεία η οποία χτίστηκε τα τελευταία χρόνια.

Σε μια δύσκολη ομολογουμένως νέα χρονιά γιατί μιας και μιλήσαμε για τον τομέα του τουρισμού, πρώτα οι χώρες μας τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος για να μπορέσουν να συνεχίσουν με δυναμισμό και στον τουρισμό χρειάζεται να διατηρήσουμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα και την αξιοπιστία μας ως χώρα. Αλλά δεν είναι αρκετό. Πρέπει και οι χώρες από τις οποίες περιμένουμε τουρισμό να πάνε καλά οικονομικά και δυστυχώς φαίνονται τα σημάδια πιθανής ύφεσης σε σημαντικές τουριστικές αγορές και είναι κάτι που πρέπει να το έχουμε υπόψη.

Από την πλευρά της η κα Ζαχαράκη τόνισε τα εξής:

«Αγαπητέ μου Αβέρωφ, αγαπητέ Πρόεδρε, ευχαριστώ πάρα πολύ για τη σημερινή φιλοξενία. Νιώθω ότι πάντα ερχόμαστε σπίτι μας και βέβαια δεν θα ήθελα να χάσω την ευκαιρία να ευχαριστήσω και πάλι εδώ στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού φιλοξενούνται και τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Κύπρο και άρα το σπίτι μας το οποίο νιώθουμε ούτως ή αλλιώς κάθε Ελλαδίτης που κατεβαίνει στην Κύπρο γίνεται δυο φορές και όταν ένας Νεοδημοκράτης έρχεται εδώ στα γραφεία του ΔΗΣΥ. Πράγματι συζητήσαμε σήμερα με τον Πρόεδρο για τις εξελίξεις στο κομμάτι της φιλοξενίας σε Ελλάδα και Κύπρο. Χαιρόμαστε πραγματικά για τις καλές επιδόσεις που είχαν οι χώρες μας αυτό το καλοκαίρι, σε μια σεζόν η οποία ήταν παρατεταμένη. Είδαμε ανθρώπους να επισκέπτονται τις χώρες μας μέχρι και τον Νοέμβριο, βοήθησε και ο καιρός και ελπίζουμε να βοηθούν αυτές οι συνθήκες να παρατείνουμε συνέχεια με νέες εμπειρίες Πρόεδρε τη διαμονή, την παραμονή αλλά και τη συνειδητή επιλογή ενός ταξιδιώτη από το εξωτερικό να έρθει στις χώρες μας και άλλους μήνες πέραν των καλοκαιριών. Βέβαια χαιρόμαστε γιατί είδαμε μια διεύρυνση από τις αγορές όπως και μια αύξηση της μέσης δαπάνης. Αυτό βέβαια δεν μας απαλλάσσει από μια διαρκή ευθύνη, μιλάω και για τους ανθρώπους που είμαστε στο κομμάτι του τουρισμού, να κάνουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για την επόμενη χρονική περίοδο. Και βέβαια όταν έχουν τις πληθωριστικές τάσεις και την αποψίλωση του διαθέσιμου εισοδήματος σε πάρα πολλές χώρες εμείς θα πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε ακόμα πιο έντονο το μήνυμα ότι οι χώρες μας βεβαίως μπορούν να υποδεχθούν τους ταξιδιώτες όλων των βαλαντίων αλλά συγχρόνως να επενδύσουμε και σε ποιοτικές διακοπές, μία διεύρυνση των εμπειριών και μία διεύρυνση των επιλογών. Βεβαίως παραμένουμε συγκρατημένα αισιόδοξοι για την επόμενη χρονιά γιατί όπως είπε και ο Πρόεδρος, πάρα πολλές χώρες από τις οποίες παραδοσιακά υποδεχόμαστε ταξιδιώτες έχουν αυτή τη στιγμή μια μείωση.

Θα μου επιτρέψεις Πρόεδρε να ευχηθώ και καλή επιτυχία στον φίλο μου Αβέρωφ και βέβαια σε μία προσπάθεια η οποία έχει τρία χαρακτηριστικά: Συνέπεια, συνέχεια και σταθερότητα.

Είναι πολύ σημαντικό για τις χώρες μας, αυτό το λέμε και με τον Πρόεδρο μας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνεχίσουν πάνω σε μία σταθερή ρότα πάντα με ένα όραμα και πάντα με τις δηλώσεις σου αλλά κυρίως με το πρόγραμμα σου και τον πραγματικό σου λόγο, παρατηρώ αυτό το κομμάτι το οποίο έχει και τον προγραμματισμό και τα αντανακλαστικά αλλά και το κοινωνικό αποτύπωμα. Καλή επιτυχία και καλή δύναμη για τις επόμενες εκλογές».

Ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος