Κύπρος: Συνάντηση Ν. Αναστασιάδη με τον Υπατο Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου

Λευκωσία, Ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη 

Συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου Στίβεν Λίλι, ύστερα από αίτημα του κου Λίλι είχε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κος Λίλι συνοδευόταν από τον Αναπληρωτή Πολιτικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Αζάι Σάρμα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε για την πρόσφατη συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη και τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Γενικός Γραμματέας γνωστοποίησε προς τους δύο ηγέτες την πρόθεση του να προχωρήσει με τον διορισμό ειδικού απεσταλμένου.

Συζητήθηκε, επίσης, η παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό και οι απαράδεκτες ενέργειες της Τουρκίας, ενώ ανταλλάχθηκαν απόψεις όσον αφορά το ποια θα μπορούσαν να είναι τα επόμενα βήματα που θα επέτρεπαν, το συντομότερο δυνατό να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να επαναρχίσει ένας πραγματικά δημιουργικός διάλογος που θα οδηγούσε στη λύση του Κυπριακού, με βάση τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και εντός  του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος