Κύπρος: Συνάντηση Αναστασιάδη – Σχοινά τη Δευτέρα για μεταναστευτικό και Κυπριακό ζήτημα

Λευκωσία, Ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά θα έχει τη Δευτέρα το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τον κ. Σχοινά για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τις προκλήσεις και τις απειλές της Τουρκίας, καθώς επίσης για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που έχει καταθέσει και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, ούτως ώστε να αρθεί το αδιέξοδο που προκαλεί η άτεγκτη τουρκική στάση. Θα συζητήσει ακόμη τον στρατηγικό ρόλο της Κύπρου στην περιφερειακή ασφάλεια και ευημερία, καθώς και την υλοποίηση του Σχεδίου «Κύπρος – το Αύριο» μέσω του οποίου θα αντληθούν ευρωπαϊκά κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Όπως επισημαίνει σε γραπτή δήλωσή του ο Ανδρέας Ιωσήφ, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, βασική παράμετρος των συζητήσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Ευρωπαίο Επίτροπο θα είναι το Μεταναστευτικό, το οποίο για την κυπριακή Κυβέρνηση έχει μετατραπεί σε ζήτημα υψηλής προτεραιότητας, καθώς η Κύπρος αποτελεί τη χώρα της Ε.Ε. που δέχεται τους περισσότερους μετανάστες, σε αναλογία πληθυσμού.

Ο κος Ιωσήφ προσθέτει πως ο Ν. Αναστασιάδης θα υπογραμμίσει πως το μεγαλύτερο ποσοστό των αιτούντων  ασύλου αφορά σε πρόσωπα τα οποία συστηματικά και οργανωμένα προωθεί η Τουρκία προς τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου μέσω των κατεχομένων. Για αυτό και απαιτείται αναθεώρηση των παραμέτρων της συνεργασίας με την ΕΕ σε αυτό το ζήτημα, με περισσότερη εμπλοκή και ανάληψη ευθύνης από την ΕΕ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος