Κύπρος: Σε καραντίνα ο ΥπΕξ Ι. Κασουλίδης – Η Χ. Ράφτη στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων

ανταπόκριση από τη Λευκωσία: Μανιάνα Καλογεράκη

Για τις Βρυξέλλες ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει την Κυριακή 20/3 ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, αλλά το ταξιδι ακυρώθηκε λόγω στενής επαφής του Υπουργού με επιβεβαιωμένα κρούσματα, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του κυπριακού ΥΠΕΞ Δημήτρης Δημητρίου

Όπως επισημαίνει ο κος Δημητρίου, ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου θα εκπροσωπηθεί από τη Μόνιμη Αντιπρόσωπο, Χριστίνα Ράφτη.

Το πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί για τον Κασουλίδη πριν την αναγκαστική αντικατάστασή του ήταν το ακόλουθο:

Το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Κασουλίδης θα παραστεί σε άτυπο πρόγευμα που διοργανώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας με φιλοξενούμενο τον Υπουργό Εξωτερικών της Βορείου Μακεδονίας, Bujar Osmani.

Εν συνεχεία, ο κ. υπουργός θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, στο επίκεντρο του οποίου θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, η κατάσταση στην Ουκρανία σε συνέχεια της εξελισσόμενης ρωσικής εισβολής καθώς και τα μέτρα στήριξης της ΕΕ προς τη χώρα. Επιπρόσθετα, οι υπουργοί Εξωτερικών θα ανταλλάξουν απόψεις για την κατάσταση στην περιοχή του Σαχέλ, με έμφαση στα επόμενα βήματα σε σχέση με την εμπλοκή της Ένωσης στο Μάλι. Ακολούθως, στο πλαίσιο γεύματος εργασίας θα ανταλλαγούν απόψεις με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών της Μολδαβίας, Nicu Popescu, ενώ οι εργασίες του Συμβουλίου θα ολοκληρωθούν με κοινή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών και Υπουργών Άμυνας των κρατών – μελών όπου θα συζητηθεί η Στρατηγική Πυξίδα για την Ασφάλεια και την Άμυνα της ΕΕ.

Σύμφωνα με το κυπριακό ΥΠΕΞ, με το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει σε ειδικό φόρουμ με θέμα τη βελτίωση της συμμόρφωσης με το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο, το οποίο διοργανώνεται από τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, κ. Jean Yves Le Drian και τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Διαχείρισης Κρίσεων, Janez Lenarčič.

Την Τρίτη, 22 Μαρτίου, ο κ. Κασουλίδης θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, όπου θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, το ευρωπαϊκό εξάμηνο και η προετοιμασία της επικείμενης Συνόδου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος