Κύπρος: Στη Ν. Υόρκη μεταβαίνει ο ΥΠΕΞ Ι. Κασουλίδης για την 77η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Array

Για τη Νέα Υόρκη αναχωρεί αύριο 17/9, ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη, ο κος Κασουλίδης θα συμμετάσχει σε συναντήσεις υψηλού επιπέδου με ξεχωριστές θεματικές όπως η αποτελεσματική πολυμέρεια, η αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης, η καταπολέμηση της διαδικτυακής σεξουαλικής βίας και εκμετάλλευσης παιδιών, οι Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις του ΟΗΕ και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους του της Ελλάδας, της Αρμενίας, της Ινδίας, της Αλγερίας, της Αιγύπτου, της Ιορδανίας, της Ινδονησίας, της Ισλανδίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Ανδόρας, της Νορβηγίας, του Μαρόκο, της Γουιάνας, του Σαν Μαρίνο, της Γκάνα, της Σενεγάλης, της Γκαμπόν, της Βόρειας Μακεδονίας και της Μολδαβίας.

Επιπρόσθετα, θα πραγματοποιήσει επαφές με τον Επικεφαλής της Οργάνωσης American Jewish Committee, τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας Κόλπου και τον Ύπατο Εκπρόσωπο του ΟΗΕ για τη Διεθνή Συμμαχία Πολιτισμών.

Ο κος Κασουλίδης θα παρακαθίσει σε δείπνο που διοργανώνει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Anthony Blinken με θέμα τις διατλαντικές σχέσεις, ενώ θα συναντηθεί διμερώς με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδια για πολιτικές υποθέσεις, Victoria Nuland. Επιπρόσθετα, θα συμμετάσχει στο γεύμα που θα παραθέσει ο ΠτΔ προς τους Μονίμους Αντιπροσώπους των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο Ιωάννης Κασουλίδης θα συμμετάσχει επίσης σε δύο ξεχωριστές τριμερείς συναντήσεις των Υπουργών Εξωτερικών, Κύπρου – Ελλάδας – Αρμενίας και Κύπρου – Ελλάδας Αιγύπτου.

Ανταπόκριση-Λευκωσία: Μανιάνα Καλογεράκη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος