Κύπρος: Στη Μόσχα μεταβαίνει ο ΥΠΕΞ Ν. Χριστοδουλίδης

Λευκωσία, Ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη

Στη Μόσχα μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος αύριο, Πέμπτη (21/10) θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Λαβρόφ. 

Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχουν οι κκ. Χριστοδουλίδης και Λαβρόφ στο Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών και κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων που θα διεξαχθούν στη συνέχεια με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών από τα Υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών, θα γίνει ανασκόπηση των διμερών σχέσεων και θα συζητηθούν το Κυπριακό και οι προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών, η κλιμάκωση της Τουρκικής προκλητικότητας όπως αυτή εκδηλώνεται στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και στην Κυπριακή ΑΟΖ, η παρούσα κατάσταση στις σχέσεις ΕΕ – Ρωσίας, με τις προοπτικές και προκλήσεις που υπάρχουν, όπως επίσης περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Με το πέρας των διαβουλεύσεων, οι κκ. Χριστοδουλίδης και Λαβρόφ θα υπογράψουν σε ειδική τελετή το Στρατηγικό Πλαίσιο Συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τα έτη 2022 – 2024, καθώς και τη Συμφωνία για Συνεργασία κατά τη Διάρκεια Ανθρωπιστικών Επιχειρήσεων σε Περίπτωση Καταστάσεων Διαχείρισης Κρίσεων.

Αμέσως μετά, οι δύο Υπουργοί θα παραχωρήσουν δηλώσεις προς εκπροσώπους των ΜΜΕ (στις 12.30),  και ακολούθως θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας που ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών θα παραθέσει προς τιμήν του κ. Χριστοδουλίδη και των μελών της Κυπριακής αντιπροσωπείας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος