Κύπρος: Στα κατεχόμενα ο Ερντογάν στις 18/4 σύμφωνα με δημοσίευμα τουρκοκυπριακών ΜΜΕ

Νέο δημοσίευμα για τα εγκαίνια πρόσθετου τερματικού σταθμού στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου βλέπει το φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά από την τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα Kibris postasi, η οποία αναφέρεται στην έναρξη λειτουργίας νέας πτέρυγας του αεροδρομίου, παρουσία μάλιστα του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Οπως αναφέρει η σελίδα, τα εγκαίνια του νέου τερματικού έχουν προγραμματιστεί για τις 18 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία θα μεταβεί στα κατεχόμενα και ο Πρόεδρος Ερντογάν. 

Ωστόσο, σύμφωνα με την διαδικτυακή εφημερίδα, η οποία φιλοξενεί και δηλώσεις εμπλεκομένων πλευρών, τεχνικά ούτε ο τερματικός σταθμός, ούτε ο νέος αεροδιάδρομος είναι έτοιμοι, όπως ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες από αποκαλούμενους «αξιωματούχους» του ψευδοκράτους. Επιπλέον, η εκπαίδευση του απαιτούμενου για το έργο προσωπικού, δεν θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 18 του τρέχοντος μηνός.  

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η είδηση ότι ο νέος τερματικός μπορεί να ανοίξει χωρίς να είναι έτοιμος, προκαλεί ανησυχία στον τουριστικό τομέα γιατί κάτι τέτοιο ενδεχομένως να δημιουργήσει προβλήματα στις αφίξεις πτήσεων κατά την διάρκεια του μπαϊραμιού που ακολουθεί τον μήνα του Ραμαζανιού. «Τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία και αεροπορικές εταιρείες δηλώνουν επίσης ότι αν το άνοιγμα γίνει αυτή την ημερομηνία θα αντιμετωπίσουν μεγάλο λειτουργικό κίνδυνο», αναφέρεται σχετικά. 

Να σημειωθεί επίσης ότι τα εγκαίνια επρόκειτο να γίνουν στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς και διάφορες ημερομηνίες είδαν το φως της δημοσιότητας, χωρίς να έχει γίνει κατορθωτό να τελεστούν μέχρι στιγμής. 

Πάντως, όπως αναφέρει και στον τίτλο του το δημοσίευμα, δεν αποκλείεται τα εγκαίνια να τελεστούν καθαρά για λόγους επίδειξης και επικοινωνιακής προώθησης, χωρίς το έργο να είναι απόλυτα ολοκληρωμένο και έτοιμο προς λειτουργία. 

Πηγή: ΕΡΤ | Ανταπόκριση – Λευκωσία: Μανιάνα Καλογεράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος