Κύπρος: Στα γραφεία της NCH Capital Cyprus η Πρέσβυς των ΗΠΑ

Επίσκεψη στα γραφεία της NCH Capital Cyprus και ξενάγηση στα σημεία των επερχόμενων αναπτύξεων, πραγματοποίησε την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, η Πρέσβυς των ΗΠΑ στην Κύπρο μαζί με το επιτελείο της, Judith G. Garber.

Την Πρέσβυ και τη συνοδεία της υποδέχθηκε στα Γραφεία της NCH Capital – Cyprus, o Διευθύνων Σύμβουλος Δ. Βαλκανίων, Ελλάδας & Κύπρου, Ανδρέας Σάντης, ο οποίος μαζί με την ομάδα του, την ενημέρωσε σχετικά με τις δραστηριότητες της NCH Capital Inc. και τα επενδυτικά της πλάνα στην ευρύτερη περιοχή.

Στη συνέχεια, η Πρέσβυς των ΗΠΑ ξεναγήθηκε αρχικά στις τρείς υπό ανάπτυξη επενδύσεις της NCH Capital Cyprus στην περιοχή της Πύλας, που αφορούν μεικτό τουριστικό χωριό, ξενοδοχειακές και οικιστικές μονάδες και στη συνέχεια επισκέφθηκε το ιστορικό κέντρο της Λάρνακας, παρά την εκκλησία του Αγ. Λαζάρου, όπου πρόκειται σύντομα να ξεκινήσει η κατασκευή ενός boutique hotel 60 δωματίων.

Ο κ. Σάντης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με ιδιαίτερη χαρά, φιλοξενήσαμε την Πρέσβυ των ΗΠΑ στην Κύπρο κα. Judith G. Garber στα γραφεία αλλά και στα υπό ανάπτυξη έργα μας στην περιοχή. Είχαμε επίσης την ευκαιρία να ενημερώσουμε την πρέσβειρα για τις υπόλοιπες δραστηριότητες της NCH Capital Inc. που διεξάγονται μέσω Κύπρου. Αναλύσαμε το σκεπτικό των επενδύσεων μας και τα οφέλη προς την τοπική κοινωνία, την οικονομία της Κύπρου γενικότερα, αλλά και τη σημασία τέτοιων επενδύσεων στην ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου – ΗΠΑ. Αναφερθήκαμε επίσης σε θέματα τα οποία δημιουργούν καθυστερήσεις στη υλοποίηση των έργων και συζητήσαμε τρόπους με τους οποίους η Αμερικανική Πρεσβεία μπορεί να συμβάλει προς την επίλυση τους».

Η Πρέσβυς με την σειρά της, αφού ευχαρίστησε το κ. Σάντη για την φιλοξενία και την ξενάγηση δήλωσε: «Oπως γνωρίζετε, έχω έντονο ενδιαφέρον για την προώθηση περισσότερων αμερικανικών συναλλαγών και επενδύσεων στην Κύπρο. Παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις με την NCH Capital, ένα σημαντικό θεσμικό επενδυτικό ταμείο των ΗΠΑ που δραστηριοποιείται στην Κύπρο. Η NCH Capital Inc. αποτελεί πρότυπου ξένου θεσμικού επενδυτή στην χώρα καθώς χρηματοδοτεί δικά της έργα και επενδύει μακροπρόθεσμα. Η κάθοδος της NCH Capital είναι ένα success story για την Κύπρο και θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από την Κυπριακή κυβέρνηση για την προσέλκυση και άλλων ξένων θεσμικών επενδυτών».

Ποια είναι η NCH Capital Inc.

Η NCH Capital Inc. είναι ιδιωτικός οργανισμούς διαχείρισης επενδυτικών & επιχειρηματικών κεφαλαίων. Ιδρύθηκε το 1993 και διαχειρίζεται κεφάλαια αξίας πέραν των $2.8 δισ. Μεταξύ των επενδυτών συμπεριλαμβάνονται κρατικά και εταιρικά συνταξιοδοτικά ταμεία, πανεπιστήμια και άλλοι οργανισμοί. Στρατηγικός προσανατολισμός της NCH Capital είναι οι επενδύσεις σε ακίνητα, η μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια και οι εισηγμένες κινητές αξίες. Από την ίδρυση της έχει δημιουργήσει 20 επενδυτικά ταμεία μέσω ενός δικτύου γραφείων σε όλες τις χώρες δραστηριοποίησης σε Ευρώπη, Ρωσία, και Λατινική Αμερική. Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στη Νέα Υόρκη, ενώ έχει παρουσία σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται.

Ανταπόκριση – Λευκωσία: Μανιάνα Καλογεράκη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ