Κύπρος: Επεισόδιο του Λιμενικού με τουρκική ακταιωρό – Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας

Περιστατικό με σκάφος της Κυπριακής Λιμενικής Αστυνομίας και τουρκική ακταιωρό, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, στην περιοχή της Τυλληρίας, στην Κύπρο.

Ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη

Όπως ανέφερε στην Κρατική Τηλεόραση της Κύπρου, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 3:30 το πρωί, όταν σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας, ενώ βρισκόταν στην περιοχή του Πύργου για τυπική περιπολία προς αντιμετώπιση του φαινομένου της αυξημένης μεταναστευτικής ροής από τα τουρκικά παράλια, σε κάποιο σημείο προσεγγίστηκε από τουρκική ακταιωρό.

Ο κ. Ανδρέου σημείωσε ότι λίγα λεπτά μετά η τουρκική ακταιωρός, ακολουθώντας το σκάφος, προχώρησε στην ρήψη τεσσάρων προειδοποιητικών πυροβολισμών, ανοίγοντας πυρ τέσσερις φορές προς την πλευρά του σκάφους. Όταν το σκάφος της Λιμενικής έφτασε σε αλιευτικό καταφύγιο, τότε η τουρκική ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο.

Η Αστυνομία, σημείωσε ο κ. Ανδρέου αναμένεται να ενημερώσει το Υπουργείο Εξωτερικών για την υπόθεση. Όπως σημείωσε, είναι η πρώτη φορά που σημειώθηκε τέτοιο περιστατικό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος