Κύπρος: Σχεδόν στο 80% η εμβολιαστική κάλυψη των ενηλίκων με την 1η δόση – 75,8% του ενήλικου πληθυσμού ολοκλήρωσε τον εμβολιασμό του

Το 80% πλησιάζει η εμβολιαστική κάλυψη τουλάχιστον με την 1η δόση του ενήλικου πληθυσμού (18 ετών και άνω) στην Κύπρο και συγκεκριμένα βρίσκεται στο 79,8%.

Ταυτόχρονα, ποσοστό 75,8% του ενήλικου πληθυσμού ολοκλήρωσε το εμβολιαστικό του σχήμα. Το 39,1% των ατόμων 16 και 17 ετών έλαβαν τουλάχιστον την 1η δόση και το 31,9% ολοκλήρωσε τον εμβολιασμό του. Στην ηλικιακή ομάδα των 12-15 ετών εμβολιάστηκε τουλάχιστον με την 1η δόση το 23,3% και 11,1% αυτής της ηλικιακής ομάδας ολοκλήρωσε το εμβολιαστικό του σχήμα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, σε σχέση με την εμβολιαστική κάλυψη ανά Επαρχία, στην Πάφο 90,7% του ενήλικου πληθυσμού έλαβε τουλάχιστον την 1η δόση, διατηρώντας την πρωτιά στην Επαρχία. Ακολουθούν οι Επαρχίες Αμμοχώστου και Λευκωσίας με 89,4% και 79,1% αντίστοιχα και η Επαρχία Λεμεσού με 78,3%. Στην Επαρχία Λάρνακας, η εμβολιαστική κάλυψη τουλάχιστον με την 1η δόση βρίσκεται στο 74,2%.

Ανταπόκριση – Λευκωσία: Μανιάνα Καλογεράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος