Κύπρος: Προχωράει η διμερής αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ – Το μήνυμα του αντιστράτηγου Ζερβάκη

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Ταξίαρχο Lisa J. Hou, της Εθνικής Φρουράς του New Jersey και επικεφαλής Αξιωματικό για το Πρόγραμμα Εταιρικής Συνεργασίας (State Partnership Program – SPP), μεταξύ της Εθνικής Φρουράς Κύπρου και της Πολιτείας του New Jersey, είχε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, ο κ. Ζερβάκης και η κα Hou συζήτησαν θέματα που αφορούν την αναπτυσσόμενη συνεργασία της Εθνικής Φρουράς με την Πολιτεία του New Jersey, στο πλαίσιο της πρόσφατης επικύρωσης της ένταξης της Κύπρου στο Πρόγραμμα SPP, για το οποίο αναμένεται να υπογραφεί σχετική συμφωνία εντός του πρώτου τριμήνου του 2023.

Ειδικότερα, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες και οι προοπτικές συνεργασίας στους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος που θα ενταχθούν στο εν λόγω Πρόγραμμα. Επιπλέον, κατά τη συζήτηση, επιβεβαιώθηκε η σημασία της συνεργασίας ως παράγοντας ενίσχυσης της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της διαλειτουργικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ, σε διμερές πλαίσιο.

Σύμφωνα με την Εθνική Φρουρά, η τηλεφωνική επικοινωνία του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς με την Ταξίαρχο Hou, επιβεβαιώνει τις άριστες σχέσεις και την πολυεπίπεδη στρατηγική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων Κύπρου και ΗΠΑ, η οποία συνεχίζει σταθερά να εξελίσσεται και να ενισχύεται.

Κύπρος – ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη | ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος