Κύπρος: Ολοκληρώθηκε η διακλαδική άσκηση «ΑΓΑΠΗΝΩΡ 2022»

Ολοκληρώθηκε σήμερα η ευρείας κλίμακας διακλαδική άσκηση «ΑΓΑΠΗΝΩΡ-2022», στην οποία συμμετείχαν μέσα και προσωπικό από την Εθνική Φρουρά και τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η άσκηση η οποία ξεκίνησε στις 29 Μαΐου, εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του διμερούς προγράμματος αμυντικής συνεργασίας και υποδεικνύει τις άριστες σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κράτους του Ισραήλ, στον τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Κύπρου, η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου, θαλάσσιου και εναέριου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και περιελάμβανε συνδυασμένες χερσαίες, αεροπορικές και ναυτικές επιχειρήσεις, αγώνα σε κατοικημένους τόπους και ορεινό αγώνα, ειδικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις Διοικητικής Μέριμνας.

Σκοπός της άσκησης ήταν η ενίσχυση της διαλειτουργικότητας των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών, η επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων τους, μέσω των κοινών συνεκπαιδεύσεων και της ανταλλαγής εμπειριών καθώς επίσης η απτή απόδειξη των σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των δυο χωρών.

Η διεύθυνση και ο συντονισμός της άσκησης, διεξήχθη από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς σε συνεργασία με το Ισραηλινό Γενικό Επιτελείο, με την ανάπτυξη ενιαίου Κέντρου Επιχειρήσεων και την ανταλλαγή συνδέσμων μεταξύ των δυο επιτελείων, στα διάφορα επίπεδα διοίκησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την ίδια περίοδο διεξαγωγής της άσκησης «ΑΓΑΠΗΝΩΡ – 2022», 70 στελέχη της ΕΦ μετέβησαν στο Ισραήλ όπου συμμετείχαν σε άσκηση για αγώνα εντός κατοικημένης περιοχής σε ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις.

Ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος