Κύπρος: Μυστήριο με την εξαφάνιση δύο γυναικών από τη Ρωσία

Καθοριστικά για την διαλεύκανση της μυστηριώδους εξαφάνισης δύο γυναικών ηλικίας 43 και 33 ετών αντίστοιχα με καταγωγή από την Ρωσία αναμένεται να αποδειχθούν τα επόμενα 24ωρα στην Κύπρο.

Οι δύο γυναίκες αναζητούνται εδώ και 12 μέρες από τις Αρχές και τα φιλικά τους πρόσωπα χωρίς να έχουν δώσει το παραμικρό ίχνος ζωής.

Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Δευτέρας (29/11), φιλικό πρόσωπο των δύο γυναικών ειδοποίησε στις 19/11 την Αστυνομία ότι έχει χάσει την επικοινωνία μαζί τους από τις 17/11.

Μάλιστα, υπέδειξε άτομο που θα μπορούσε να γνωρίζει κάτι για την υπόθεση, άνδρα Συριακής καταγωγής 32 ετών, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται.

Ο άνδρας, ο οποίος εκτελούσε κατασκευαστικές εργασίες σε κατοικία στην περιοχή Κάρδαμα της επαρχίας Λεμεσού, ισχυρίστηκε ότι συνάντησε τις δύο γυναίκες, ωστόσο, λίγες ώρες μετά την μετάβασή τους από την Λάρνακα όπου διέμεναν εκείνες προς τη Λεμεσό, όπου βρίσκεται η κατοικία που εργάζεται εκείνος, τις επέστρεψε στο σπίτι τους.

Πρόκειται για τις ALRAEESI KHAIAT, 43 ετών και MARIIA GAZIBAGANDOVA, 33 ετών και οι δύο από τη Ρωσία, οι οποίες όπως έγινε γνωστό, όχι μόνο δεν φέρονται να έχουν διαφύγει από οποιοδήποτε σημείο της Δημοκρατίας, ξηράς, αέρος, ή θαλάσσης, αλλά όλα τους τα προσωπικά αντικείμενα βρέθηκαν άθικτα στο σπίτι όπου διέμεναν στη Λάρνακα.

Στην περιοχή όπου φέρονται να βρέθηκαν για τελευταία φορά, βρέθηκαν κηλίδες αίματος της μιας από τις δύο, τόσο σε εκσκαφτικό μηχάνημα, όσο και σε σημείο του εσωτερικού του σπιτιού.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας έγινε γνωστό ότι η Αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης και για δεύτερο πρόσωπο που ενδέχεται να εμπλέκεται στην υπόθεση. Ο πρώτος αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

Με το πρώτο φως της ημέρας, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, drones και άνδρες της Αστυνομίας θα ξεκινήσουν εκ νέου της έρευνες για τον εντοπισμό των δύο γυναικών, έργο που ωστόσο αναμένεται να αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολο λόγω της μορφολογίας του εδάφους, αλλά και του γεγονότος ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά αραιοκατοικημένη περιοχή που καθιστά σχεδόν αδύνατη τη λήψη μαρτυριών.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής η Αστυνομία Κύπρου δεν έχει εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για το θέμα, ενώ τα στοιχεία ως προς την υπόθεση αλλάζουν ώρα με την ώρα.

Ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη, Κύπρος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος