Κύπρος: Μια αγκαλιά αγάπης για 55 παιδιά από την Ουκρανία από τη Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής (video)

Σε ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας στην Κύπρο διαμένουν από τις 11 Μαΐου, 55 παιδιά από την Ουκρανία, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νησί από κέντρα φιλοξενίας στην Πολωνία.

Τα παιδιά βρίσκονται υπό την επίβλεψη της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής και καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής στην Κύπρο θα συνοδεύονται από τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, εξήγησε το σκεπτικό της απόφασής του να μεταβεί στην Πολωνία, να έρθει σε συνεννόηση με τους εκκλησιαστικούς φορείς της χώρας και να αναλάβει την μεταφορά των παιδιών και τη φροντίδα τους.

Μιλάμε για ένα «ηλεκτροσοκ ευτυχίας στην ουσία. Να τους δημιουργήσουμε τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις, ούτως ώστε να έχουν τα καλύτερα να θυμούνται όταν θα γυρίσουν πίσω», ανέφερε στην εκπομπή «Από τις 6» ο κος Ησαΐας. Η ομάδα των παιδιών θα παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχικής στήριξης.

Κατά την παραμονή τους, θα επισκεφθούν αξιοθέατα της Κύπρου, ενώ στο πρόγραμμά τους, περιλαμβάνονται επισκέψεις σε χώρους ψυχαγωγίας και παιδικά φεστιβάλ. Παράλληλα, στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται δείπνο στο προεδρικό μέγαρο από την πρώτη κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Άντρη Αναστασιάδη.

Την μεταφορά και την διαμονή των παιδιών στηρίζει η Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, αλλά και το υφυπουργείο Τουρισμού, το οποίο τους παραχώρησε δωρεάν διαμονή. Την παραμονή τους στηρίζουν επίσης το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ το υφυπουργείο Πρόνοιας θα παρέχει ποικιλόμορφη στήριξη και ψυχαγωγία στα παιδιά.

Ειδικοί ψυχολόγοι της οικογενειακής στήριξης του ΚΕΝΘΕΑ, του οποίου προεδρεύει ο Μητροπολίτης Ταμασού, θα στηρίξουν συμβουλευτικά και ψυχοθεραπευτικά την όλη αποστολή των παιδιών.

Η φιλοξενία των παιδιών στην Κύπρο ολοκληρώνεται την Τετάρτη 25 Μαΐου, οπότε και θα επιστρέψουν στην Πολωνία και θα παραμείνουν εκεί μέχρι να μπορέσουν να μεταβούν και πάλι στην πατρίδα τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή με την Γλυκερία. Τα έσοδα της συναυλίας θα δοθούν στις οικογένειες των εν λόγω παιδιών που βρέθηκαν στην Κύπρο.

Λευκωσία/Ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος