Κύπρος: Μαύρη επέτειος της τουρκικής εισβολής – Στη Λευκωσία Ν. Παναγιωτόπουλος και Ν. Δένδιας

Κύπρος/Ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη

47 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη καθώς και του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, καθώς και μνημόσυνο των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή στον καθεδρικό ναό του Απ. Βαρνάβα.
Αύριο, Τετάρτη πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, καθώς και ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Αλκιβιάδης Στεφανής.

O πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του στο Πανόραμα Αγνοουμένων, στον Κόρνο, σχετικά με την επίσκεψη του Ερντογάν στα κατεχόμενα, τόνισε οτι “θα αναμένουμε την περάτωση της παράνομης επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας και εν συνεχεία θα τοποθετηθούμε και ως προς τις ενέργειες και ως προς τα διαβήματα που θα προβεί η Κυπριακή Δημοκρατία”. Ο κ. Αναστασιάδης κληθείς να σχολιάσει τα όσα δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, είπε ότι «ήταν αναμενόμενη η επανάληψη των απαράδεκτων τουρκικών θέσεων.

Θα αναμένουμε την περάτωση της επίσκεψης και εν συνεχεία θα τοποθετηθούμε και ως προς τις ενέργειες και ως προς τα διαβήματα, τα οποία θα πρέπει να προβεί η Κυπριακή Δημοκρατία».

Εν τω μεταξύ σήμερα ολοκληρώνεται η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα.

Στις 13:30 το μεσημέρι, ο Τούρκος Πρόεδρος αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις από το ξενοδοχείο Concorde στο κατεχόμενο Κιόνελι.

Στις 6 το πρωί πραγματοποιήθηκε προσευχή στο νεόδμητο τζαμί Χαλά Σουλτάν στη Μια Μηλιά, καθώς η σημερινή ημέρα συμπίπτει με την πρώτη ημέρα της Γιορτής των Θυσιών. Στις 8 το πρωί συμμετείχε στην τελετή στο μνημείο του Ατατούρκ στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Μία ώρα αργότερα, θα πραγματοποιηθεί στρατιωτική παρέλαση, στην λεωφόρο Φαζίλ Κιουτσούκ, παρουσία του Ερντογάν, του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ και της αντιπροσωπείας της Κυβέρνησης της Τουρκίας που συνοδεύει τον Τούρκο Πρόεδρο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος