Κύπρος: Χιλιάδες Τουρκοκύπριοι διαδήλωσαν ενάντια στην ακρίβεια

Με συνθήματα όπως «Όχι στη φτώχεια» και «Κυβέρνηση παραιτήσου», χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν σήμερα στα κατεχόμενα, ενάντια στην ακρίβεια, τις αυξήσεις, αλλά και το εργασιακό καθεστώς που προωθεί η λεγόμενη «Kυβέρνηση».
Η πορεία πραγματοποιήθηκε στην κατεχόμενη Λευκωσία, με την συμμετοχή 20 συνδικάτων και συνδικαλιστικών οργανώσεων και την στήριξη πολλών άλλων επαγγελματικών ομάδων και οργανωμένων συνόλων.
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, χιλιάδες εργαζόμενοι από όλες τις πόλεις συγκεντρώθηκαν σε σημείο της κατεχόμενης Λευκωσίας, απ’ όπου ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας, με κατάληξη το «πρωθυπουργικό γραφείο» όπου είχαν στηθεί από χθες οδοφράγματα και υπήρχε και ισχυρή «αστυνομική» δύναμη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό τον γενικό τίτλο «Όχι στην κοινωνική εξαφάνιση και τη φτώχεια». Στήριξη στην παναπεργία και την διαμαρτυρία εξέφρασε το αντιπολιτευόμενο ΡΤΚ που ήταν παρών με την ηγεσία και «βουλευτές» του, καθώς και άλλα κόμματα.

Πολλές «δημόσιες» υπηρεσίες σήμερα ήταν κλειστές λόγω της απεργίας που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα με την πορεία διαμαρτυρίας.

Πολλοί πρόεδροι συντεχνιών αναφέρθηκαν στην φτωχοποίηση των Τουρκοκυπρίων λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν φάρμακα, δεν υπάρχει ηλεκτρικό, αλλά υπάρχουν θωρακισμένες μερσεντές» (σ.σ.: το αυτοκίνητο του Ε. Τατάρ), ενώ άλλοι ανέφεραν πως στις περισσότερες κατεχόμενες περιοχές η μπύρα είναι πιο φθηνή από το γάλα.

Λευκωσία – Ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος