Κύπρος: Αυξημένο κατά 3,5 % σε σχέση με το 2018 το ποσοστό που ψήφισε για νέο ΠτΔ μέχρι τις 12 το μεσημέρι

Κύπρος: Αυξημένο κατά 3,5 % σε σχέση με το 2018 το ποσοστό που ψήφισε για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τις 12 το μεσημέρι

Αυξημένο κατά 3,5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο του 2018 είναι το ποσοστό των ψηφοφόρων που προσήλθε στις κάλπες μέχρι τις 12 το μεσημέρι για την ανάδειξη νέου ΠτΔ στην Κύπρο

Οπως δήλωσε ο Γενικός Έφορος Εκλογών Κώστας Κωνσταντίνου, οι κάλπες και στα 1.129 εκλογικά κέντρα, που λειτουργούν στην Κυπριακή Δημοκρατία, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, έκλεισαν προσωρινά στις 12 το μεσημέρι. Η ψηφοφορία άρχισε εκ νέου στη μία μετά το μεσημέρι. 

Η προσέλευση των ψηφοφόρων συνεχίστηκε ομαλά, χωρίς οποιαδήποτε προβλήματα. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, μέχρι τις 12 το μεσημέρι ψήφισε το 33,7% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, ενώ, κατά την αντίστοιχη ώρα στις Προεδρικές Εκλογές του 2018, είχε ψηφίσει το 30,2%. Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 3,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Με την ευκαιρία της επανέναρξης της ψηφοφορίας, ο Γενικός Έφορος Εκλογών, κάλεσε και πάλι όλες και όλους τις/τους ψηφοφόρους όπως προσέλθουν στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Με τον τρόπο αυτό, σημείωσε ο κος Κωνσταντίνου, θα διατυπώσουν υπεύθυνα την επιλογή τους για το πρόσωπο που θα υπηρετήσει για την επόμενη πενταετία στο υπέρτατο αξίωμα του Κράτους, αυτό του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Λευκωσία – Ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος