Κύπρος: Άρχισε η εκτύπωση των ψηφοδελτίων για τις επερχόμενες εκλογές της 5ης Φεβρουαρίου

Array

ανταπόκριση από τη Λευκωσία: Mανιάνα Καλογεράκη

590.000 ψηφοδέλτια πρόκειται να τυπωθούν τις επόμενες ημέρες από το κυβερνητικό τυπογραφείο της Κύπρου, καθώς μετά το δείγμα που παρουσιάστηκε στα επιτελεία των υποψηφίων, δόθηκε τελικά η έγκριση για εκτύπωση σε κανονικό ψηφοδέλτιο.

Στο ψηφοδέλτιο περιλαμβάνονται 14 υποψήφιοι. «Το μήκος του ψηφοδελτίου είναι το ίδιο, όπως προηγούμενες φορές, λόγω των τεχνικών περιορισμών από τις διαστάσεις του διαθέσιμου χαρτιού, αλλά και του τρόπου που μπορούν οι μηχανές του τυπογραφείου να λειτουργήσουν», διευκρίνισε ο Γενικός Έφορος Εκλογών Κώστας Κωνσταντίνου.

Όπως εξήγησε ο κος Κωνσταντίνου, παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο των Προεδρικών Εκλογών της Κύπρου, το διαφορετικό σε αυτή την εκλογική διαδικασία είναι πως, για να μπορέσουν να χωρέσουν και οι 14 υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο, το πλάτος της στήλης του κάθε υποψηφίου έχει μειωθεί στα 4 εκατοστά περίπου. Σημείωσε δε, ότι έγινε με τέτοιο τρόπο η μείωση προκειμένου να είναι διακριτοί οι υποψήφιοι και για να μπορούν οι εκλογείς να κάνουν τις επιλογές τους.

«Περαιτέρω έγινε ρύθμιση, ούτως ώστε να αριθμηθούν οι υποψήφιοι με τέτοιο τρόπο, που να μπορεί εύκολα να αναγνωρίζεται η σειρά τους και με τον αριθμό κατάταξής τους», πρόσθεσε και επεσήμανε: «Η σειρά με την οποία έχουν τοποθετηθεί οι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο είναι αυτή που καθορίζεται από τη νομοθεσία, δηλαδή ξεκινήσαμε με τους υποψηφίους οι οποίοι είναι κομματικοί ή αντιπροσωπεύουν κομματικούς συνδυασμούς, κατά αλφαβητική σειρά των κομμάτων ή των κομματικών συνδυασμών που εκπροσωπούν, και στη συνέχεια ακολουθούν οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι, πάλι κατά αλφαβητική σειρά του επιθέτου του κάθε υποψηφίου».

Τα ψηφοδέλτια, συνέχισε, εφόσον εκτυπωθούν μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου θα βρίσκονται υπό αστυνομική φρούρηση στο Τυπογραφείο, ούτως ώστε να διασφαλιστεί πλήρως η εκλογική διαδικασία. Στον ίδιο χρόνο, το προσωπικό του Τυπογραφείου θα κατανέμει τα ψηφοδέλτια, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε εκλογικού κέντρου». Ακολούθως, είπε, θα δοθούν στους Εφόρους, που με δική τους ευθύνη θα τοποθετηθούν στις κάλπες και θα παραδοθούν στους Προεδρεύοντες υπαλλήλους, την Παρασκευή πριν τις εκλογές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος