Κύπρος: Ανεξάρτητη περιβαλλοντική οργάνωση προσφέρει 20.000 δενδρύλλια για τις πυρόπληκτες περιοχές της Ελλάδας

ανταπόκριση από τη Λευκωσία: Μανιάνα Καλογεράκη

Το 7ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος με θέμα ” Περιβάλλον Συγγνώμη” διοργανώνεται σήμερα 27/8 στον εκδρομικό χώρο του φράγματος Ξυλιάτου στην Λευκωσία.   

Πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια της ανεξάρτητης περιβαλλοντικής οργάνωσης ”Πράσινη Ασπίδα” και της δράσης ”You Reforest Cyprus” να δώσουν χρώμα και οξυγόνο στην Κύπρο, με ποδηλατικό γύρο, πεζοπορία, δραστηριότητες για παιδιά, φαγητό και ποτό, μουσική, καθώς και χορευτικά συγκροτήματα.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ και εν μέσω των καταστροφικών πυρκαγιών σε Ελλάδα και Κύπρο το φετινό καλοκαίρι, η αντιπρόεδρος της οργάνωσης Πράσινη Ασπίδα Μαρία Θεοδοσιάδου, μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή Σαββατοκύριακο από τις 6, λέγοντας ότι η διοργάνωση έρχεται σε μια στιγμή που ο κόσμος παρακολουθεί με πόνο ψυχής όσα αφήνει πίσω της η πύρινη λαίλαπα, τόσο επί κυπριακού, όσο και επί ελλαδικού, αλλά και παγκοσμίου εδάφους. 

Η κα Θεοδοσιάδου ανέφερε ότι η οργάνωση Πράσινη Ασπίδα προσφέρει 20.000 δενδρύλλια στις πυρόπληκτες περιοχές της Ελλάδας, ένα θέμα το οποίο θα τεθεί στην συνάντηση που θα έχουν τα μέλη της με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη στις 4/09, στην οποία θα καθοριστούν οι τρόποι υλοποίησης της πρωτοβουλίας. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος