Κύπρος: Ακυρώθηκε η μεταφορά τρίχρονου παιδιού στο εξωτερικό για επέμβαση – Ανεμβολίαστοι οι γονείς του

Την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας της Κύπρου προκάλεσε η περίπτωση τρίχρονου παιδιού, το οποίο πάσχει από σοβαρή καρδιοπάθεια και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στο Μακάρειο νοσοκομείο στη Λευκωσία.

Επειτα από τις σχετικές εξετάσεις, αλλά και την πορεία της υγείας κατά τη νοσηλεία του, κρίθηκε απαραίτητο όπως το αγοράκι μεταβεί άμεσα στο εξωτερικό για επέμβαση.

Αρχικά, τέθηκε η περίπτωση της Γερμανίας, εξειδικευμένη κλινική της οποίας δεν δέχθηκε να αναλάβει την περίπτωση του παιδιού, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι γονείς του είναι ανεμβολίαστοι.

Σύμφωνα με πηγές του κυπριακού υπουργείου Υγείας, έγιναν επαφές, τόσο με άλλες χώρες της ΕΕ, όσο και με το Ισραήλ, με όλες ανεξαιρέτως τις χώρες να αρνούνται την ανάληψη της ευθύνης του παιδιού για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Η Κύπρος είναι υποχρεωμένη να σέβεται τα μέτρα που επιβάλλει κάθε χώρα, ανέφερε για το ζήτημα αυτό ο υπουργός Υγείας της Κύπρου Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Οι προσπάθεια της οικογένειας να συνοδευτεί το παιδί από τρίτο πρόσωπο δεν βρήκαν ανταπόκριση και ούτε έγιναν αποδεκτές, καθώς μαζί του πρέπει να είναι τουλάχιστον ένας από τους δύο γονείς του.

Ολα τα κέντρα με τα οποία επικοινώνησαν οι κυπριακές υγειονομικές Αρχές θέτουν ως προϋπόθεση τον εμβολιασμό των γονιών προκειμένου να αποδεχθούν το παιδί. Δεν αποκλείεται πάντως μετά την εξέλιξη οι γονείς να εμβολιαστούν, ενώ θα εξεταστεί το κατά πόσον το παιδί μπορεί να χειρουργηθεί στην Κύπρο.

Ανταπόκριση – Λευκωσία: Μανιάνα Καλογεράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος