Κύπρος: Αεροναυτική Άσκηση με Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό «CYP/USA – 03/2023»

Στο πλαίσιο της παρουσίας του Αμερικανικού Αντιτορπιλικού Πλοίου (A/T) USS RAMAGE (DDG-61), στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, η Διοίκηση Ναυτικού (ΔΝ), πραγματοποίησε χθες Δευτέρα, διεθνή αεροναυτική άσκηση, με το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ), με την επωνυμία «CYP/USA – 03/2023».

Την άσκηση σχεδίασε η ΔΝ, σε συνεργασία με το Αμερικανικό ΠΝ και σε αυτή συμμετείχαν το ΠΓΥ ΑΛΑΣΙΑ (A-620) της ΔΝ, Ε/Π AW – 139 της Διοίκησης Αεροπορίας (ΔΑ) και το αμερικανικό αντιτορπιλικό.

Το σενάριο περιλάμβανε Τακτικές Κινήσεις και Προχωρητικούς Ελιγμούς, πραγματοποίηση τεχνικών γυμνασίων, αντικείμενα Έρευνας – Διάσωσης με συνεργασία ελικοπτέρου και ολοκληρώθηκε με διέλευση απονομής χαιρετισμού μεταξύ των 2 Πλοίων.

Η άσκηση, η οποία εντάσσεται στο πλέγμα διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει η Εθνική Φρουρά, κρίνεται ως ιδιαίτερα επωφελής, καθώς παρέχει τη δυνατότητα στο προσωπικό της ΔΝ και της ΔΑ, να συνεκπαιδευτεί με Μονάδες του Αμερικανικού ΠΝ, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τις εξαιρετικές σχέσεις και επιβεβαιώνοντας τη συνεχή αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος