Κυκλώνας – βόμβα απειλεί τις ΒΑ ακτές των ΗΠΑ

Επικίνδυνη χιονοθύελλα, που χαρακτηρίζεται “κυκλώνας βόμβα” και θα συνοδεύεται από ισχυρότατους ανέμους, πολικές θερμοκρασίες και τεράστιες ποσότητες χιονιού, πλησιάζει τις επόμενες ώρες τις βορειοανατολικές ακτές των ΗΠΑ, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στις αρχές.

Η σφοδρή κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει περίπου 75 εκατομμύρια ανθρώπους και θα κάνει την εμφάνιση της οριακά πάνω από την Ουάσιγκτον έως και το Μέιν. Οι αρχές εκτιμούν ότι οι συνθήκες που θα δημιουργηθούν θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και προειδοποιούν ότι θα υπάρχουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος λόγω των θυελλωδών ανέμων των οποίων η ένταση θα θυμίζει κυκλώνα.

Θα υπάρξουν ακυρώσεις πτήσεων και προβλήματα σε κάθε είδους μετακινήσεις, όπως εκτιμούν οι ειδικοί και καλούν εκατομμύρια πολίτες να οπλιστούν με υπομονή και να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Η εξέλιξη του φαινομένου έχει μετατραπεί σε πονοκέφαλο για την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία τις τελευταίες ημέρες, διότι η πορεία του αλλάζει συνεχώς και μαζί με αυτή και οι προειδοποιήσεις που οφείλουν να εκδίδουν οι πολιτείες που βρίσκονται στο πέρασμα του.

Ανταπόκριση – Ουάσινγκτον: Λένα Αργύρη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος