Ξεχειλίζει η οργή στην Τουρκία – Επιμένει στις εκλογές τον Μάιο ο Ερντογάν

Η οργή του κόσμου ξεχειλίζει στην Τουρκία για την κρατική βοήθεια που δεν έφτασε ποτέ στους πληγέντες από τον φονικό σεισμό

Η οργή του κόσμου ξεχειλίζει στην Τουρκία για την κρατική βοήθεια που δεν έφτασε ποτέ στους πληγέντες από τον φονικό σεισμό. Η σφοδρή αντίδραση του κόσμου εκδηλώθηκε ακόμα και κατά τη διάρκεια του αγώνα της αγαπημένης ομάδας του Ερντογάν, της Φενερμπαχτσέ. Την ίδια στιγμή ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται να επιμένει οι εκλογές να πραγματοποιηθούν στις 14 Μαϊου.

Καθώς η Τουρκία προσπαθεί να συνέλθει από τους καταστροφικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου η οργή του κόσμου για την αντιμετώπιση της καταστροφής φουντώνει. Οι υπεύθυνοι του καναλιού που μετέδιδαν τον αγώνα της Φενερμπαχτσέ προσπάθησαν να χαμηλώσουν τον ήχο. Χωρίς επιτυχία, καθώς τα συνθήματα ακούγονταν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Τα συνθήματα συνεχίζονταν και έξω από γήπεδο και ακούγονταν σε ανταπόκριση του φιλοκυβερνητικού Α Χαμπέρ.

Και καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να συντονίσει την αποκατάσταση των ζημιών το συντομότερο, ανοιχτή παραμένει η ημερομηνία των εκλογών. Παρά τις φημολογίες για αναβολή, ο Τούρκος πρόεδρος επιμένει στην αρχική απόφασή του.

Ο Πρόεδρος δεν μπορεί να λάβει αυτή την απόφαση μόνος του. Το Κοινοβούλιο πρέπει να αποφασίσει. Ωστόσο, η τάση είναι (οι εκλογές) να πραγματοποιηθούν έγκαιρα τον Μάιο, εκτός αν υπάρξει πολιτική συμφωνία για το αντίθετο τις επόμενες ημέρες” τόνισε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν.

Δημοσιογράφοι κοντά στον Ταγίπ Ερντογάν αναφέρουν πως μετά από κρίσιμες συσκέψεις το ΑΚΡ ήδη ετοιμάζει τις λίστες με τους υποψηφίους. Ο ίδιος αναμένεται να κάνει την ανακοίνωση για την 14η Μαΐου την Τετάρτη. Ανακοινώσεις όμως αναμένονται και από την αντιπολίτευση για τον κοινό υποψήφιο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κοινός υποψήφιος μπορεί να ανακοινωθεί μετά τη συνάντηση των έξι ηγετών την Πέμπτη.

Επιμέλεια: Κάλλη Λέκκα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος