Κρυπτονομίσματα: Η παγκόσμια πλατφόρμα Binance αποσύρεται από τη Ρωσία

Η Binance, η μεγαλύτερη παγκόσμια πλατφόρμα συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα, θα αποσυρθεί πλήρως από τη Ρωσία, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την ίδια, με φόντο φόβους για άσκηση διώξεων σε βάρος της από τις αμερικανικές αρχές σε σχέση με τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Η εταιρεία θα πωλήσει το σύνολο των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία στην CommEX, μια πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων που εμφανίσθηκε επισήμως χθες, Τρίτη.

Οι αμερικανικές δικαστικές αρχές ήταν πιθανό να διεξαγάγουν έρευνες σε βάρος της Binance: σύμφωνα με μια πληροφορία του πρακτορείου Bloomberg τον περασμένο Μάιο, η Binance είναι ύποπτη ότι επέτρεψε σε Ρώσους πολίτες να διαφύγουν από τις αμερικανικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Η εταιρεία, η οποία βρισκόταν τακτικά αντιμέτωπη με επικρίσεις από την ίδρυσή της το 2017, είχε αρνηθεί οποιαδήποτε παραβίαση των κυρώσεων. «Αναγνωρίζουμε πως το να επιχειρούμε στη Ρωσία δεν είναι συμβατό με τη στρατηγική συμμόρφωσης της Binance», δήλωσε ο Νόα Πέρλμαν, εκπρόσωπος της Binance, όπως αναφέρεται στη σημερινή ανακοίνωση.

Η πλατφόρμα διευκρίνισε πως η διαδικασία πώλησης των δραστηριοτήτων της θα χρειαστεί ένα χρόνο για να ολοκληρωθεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος