Κρίση στην Ιταλία: Στον «αέρα» και το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου

Array

Συνεχίζεται το πολιτικό αδιέξοδο στην Ιταλία. Όσο κρατά η απόλυτη σιωπή από την πλευρά του Μάριο Ντράγκι, τόσο συνεχίζει να επικρατεί ο εκνευρισμός στη χώρα για το τι θα συμβεί.
Το Κίνημα 5 Αστέρων υπόσχεται βαρυσήμαντες ανακοινώσεις, ενώ παράλληλα το κόμμα Ζωντανή Ιταλία του Ματέο Ρέντσι συνεχίζει τη συγκέντρωση υπογραφών για την παραμονή του Ντράγκι στην πρωθυπουργία.

ΥΠΕΞ: Κινδυνεύει και το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου

Ο Ιταλός ΥπΕξ Λουίτζι Ντι Μάιο, φρέσκος της απόσπασής του από το Κίνημα 5 Αστέρων, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζει πως εάν η κυβέρνηση Ντράγκι πέσει, παύει και το ενδεχόμενο να επιβληθεί ευρωπαϊκό πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου. Επίσης πρόσθεσε πως εάν η Κυβέρνηση δεν περάσει το τεστ της επόμενης Τετάρτης, τότε η Ιταλία θα οδηγηθεί στις κάλπες στις 25 Σεπτεμβρίου.
Ο υπουργός Εξωτερικών κάνει επίσης μια δυσοίωνη πρόβλεψη: «Με την πτώση της κυβέρνησης Ντράγκι, το “ορόσημο” του Σχεδίου Ανάκαμψης στο τέλος του έτους δεν θα επιτευχθεί, καθώς δεν θα εγκριθούν οι μεταρρυθμίσεις για τη φορολογία και τον ανταγωνισμό».

Εκκλήσεις υπέρ της παραμονής του Μάριο Ντράγκι
Εκκλήσεις προς τον Μάριο Ντράγκι να μην παραιτηθεί, διατυπώνονται από 11 δημάρχους, τον Περιφερειάρχη της Λιγουρίας, αλλά και από τις Ενώσεις ιατρικού και περιθαλπτικού προσωπικού, οι οποίοι τίθενται «υπέρ της σταθερότητας και της συνέχιση της κυβερνητικής δράσης».

Το 51% των Ιταλών υπέρ νέας κυβέρνησης Ντράγκι

Νέα δημοσκόπηση αναδεικνύει πως το 53% των Ιταλών τάσσεται κατά του ενδεχόμενου πρόωρων εκλογών και πως το 51% τάσσεται υπέρ μιας νέας κυβέρνησης Ντράγκι, και ας αποτελείται από μια διαφορετική πλειοψηφία. Κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται και από τις διαδικτυακές τάσεις στην Ιταλία, σύμφωνα με τις οποίες το hashtag #iostocondraghi (‘τάσσομαι υπέρ του Ντράγκι’) συνδέεται με 17.000 tweet, ενώ το 74% των tweet που αφορούν τον ηγέτη των 5 Αστέρων, Τζουζέπε Κόντε, είναι αρνητικό.

Ανταπόκριση: Κρίστιαν Μαυρής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος