Κρίση στη Βρετανία: Στέρεψαν τα πρατήρια καυσίμων — Ατέλειωτες ουρές

Στη Βρετανία, στα πρατήρια καυσίμων εκτυλίσσονται σκηνές χάους, αν και τα περισσότερα έχουν ήδη στερέψει. Η έλλειψη οδηγών προκαλεί πανικό στους καταναλωτές που σπεύδουν άρον άρον. Η κυβέρνηση διαψεύδει τις πληροφορίες για συνδρομή του στρατού. Οι ουρές στα βενζινάδικα στην Βρετανία ξεπερνούν κάθε προηγούμενο.

Οδηγοί έσπευσαν για άλλη μια μέρα στα πρατήρια για να βρούν όλο και μεγαλύτερες ουρές και άδειες αντλίες.

Η κρίση διανομής καυσίμων στη χώρα έχει προκληθεί από την έλλειψη οδηγών για την τροφοδοσία των πρατηρίων που δημιούργησε το Brexit αλλά και οι περιορισμοί από την πανδημία της COVID-19.

Η κυβέρνηση επιμένει ότι έχει λάβει τα μέτρα της μετά το Brexit και αποδίδει τις ελλείψεις και στο γεγονός ότι ο κόσμος πανικοβλήθηκε από διάφορες φημολογίες και αγοράζει χωρίς να υπάρχει πραγματική ανάγκη.

Και ενώ οι εικόνες με τις ουρές και τους διαπληκτισμούς των πολιτών και τα άδεια ράφια των σουπερμάρκετ παραπέμπουν στην ενεργειακή κρίση του 1974 και του 2000, που επίσης είχε οδηγήσει σε έλλειψη καυσίμων και πώλησή τους με δελτίο, ο υπουργός Περιβάλλοντος διαψεύδει ότι το Λονδίνο σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το στρατό για τη διανομή τους.

Επιμέλεια Κάλη Λέκκα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος