Κρίνεται το μέλλον του TikTok στις ΗΠΑ – «Πιεσμένος» στο Κογκρέσο ο CEO

Ο επικεφαλής του TikTok δέχτηκε πιεστικές ερωτήσεις από Αμερικανούς πολιτικούς, πολλοί από τους οποίους επιθυμούν απαγόρευση της πλατφόρμας, αν δεν αποχωρήσουν οι Κινέζοι μέτοχοί της

Περίπου τρία χρόνια, αφότου η κυβέρνηση Τραμπ απείλησε να απαγορεύσει το TikTok, ο διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας βρέθηκε αντιμέτωπος με το Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής του TikTok δέχτηκε πιεστικές ερωτήσεις από Αμερικανούς πολιτικούς, πολλοί από τους οποίους επιθυμούν απαγόρευση της πλατφόρμας, αν δεν αποχωρήσουν οι Κινέζοι μέτοχοί της. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Λήδας Παπαδοπούλου, εκφράζονται φόβοι ότι το Πεκίνο μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή την πλατφόρμα για κατασκοπία, συλλογή προσωπικών δεδομένων των Αμερικανών πολιτών και προπαγάνδα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας προσπάθησε να… ηρεμήσει το κλίμα, εξηγώντας ότι η ιδιοκτήτρια εταιρία δεν ελέγχεται από την κυβέρνηση της Κίνας, παρουσιάζοντας επίσης ένα σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο τα δεδομένα των πολιτών της Αμερικής θα χειρίζονται σε παράρτημα στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, τα μέλη της επιτροπής δεν φάνηκε να πείθονται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος