Κρεμλίνο: Τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού δεν θα επηρεάσουν τις διαπραγματεύσεις για την αναγνώριση των ρωσικών εμβολίων

Μόσχα, Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού να έχουν εξελιχθεί σε πληγή και για τη Ρωσία, ο Γραμματέας Τύπου του Κρεμλίνου ρωτήθηκε για την στάση της χώρας του απέναντι σε αυτά , καθώς και για το αν πιστεύει πως το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα, θα επηρεάσει την συμφωνία μεταξύ Μόσχας και Βρυξελλών για την αλληλο- αναγνώριση των εμβολών.

Για την επιδημία των πλαστών εμβολίων ο Ντμίτρι Πεσκόφ υπήρξε απόλυτος, λέγοντας πως: ” η Ρωσία θεωρεί απαράδεκτη την παραποίηση πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του COVID-19, με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου  να πολεμούν απέναντι σε αυτό. Δεν έχει σημασία εδώ για τι είδους πιστοποιητικά μιλάμε, οποιαδήποτε πλαστογραφία εγγράφων και εγγράφων που περιλαμβάνουν και αυτά τα  πιστοποιητικά θα πρέπει να τιμωρούνται σύμφωνα με το νόμο. Ξέρετε ότι τα πιστοποιητικά μας είναι επίσης πλαστά και αυτό, φυσικά, αποτελεί θέμα ιδιαίτερης ανησυχίας για τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, οι οποίες εργάζονται ακούραστα για αυτό», υποστήριξε ο Πεσκόφ,  όταν ρωτήθηκε για το αν το Κρεμλίνο θεωρεί απαραίτητο να διερευνήσει αναφορές για πώληση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού για όλα τα ρωσικά εμβόλια.

Απαντώντας στο αν αυτή η ανοιχτή πληγή θα επηρεάσει τις συζητήσεις μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ για την αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμού Ρώσων πολιτών και πολιτών της ΕΕ, αφού τόνισε πως οι πλαστογραφίες αυτών των σημαντικών εγγράφων(πιστοποιητικών εμβολιασμού), γίνονται και σε διάφορες χώρες της ΕΕ, προσέθεσε πως οι διαβουλεύσεις για αυτό το ζήτημα γίνονται από  υπουργείο Υγείας, ενώ εξέφρασε την ελπίδα του “πως όλα θα πάνε καλά”.

Το 80% των Ρώσων που νόσησαν είχαν πλαστά εμβόλια

Με τα ποσοστά εμβολιασμού στη Ρωσία να είναι εξαιρετικά χαμηλά και την ίδια στιγμή εκατομμύρια Ρώσοι να είναι αυτοί που δίνουν τη μάχη με τον Covid-19, εξακολουθεί να προκαλεί αίσθηση η αποκάλυψη που έκανε πριν λίγες μέρες ο Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ. Όπως αποκάλυψε ο διευθυντής του Εθνικού Ερευνητικού Κέντρου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέγια, το 80% των πολιτών, οι οποίοι δηλώνουν ότι έχουν κάνει το εμβόλιο Sputnik-V, αλλά έχουν νοσήσει βαριά από τον κορονοϊό, έχουν αγοράσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος