Κρεμλίνο: Επαφές Πούτιν και με τα μόνιμα μέλη του Σ. Α. του ΟΗΕ – «Ετοιμη να αναζητήσει λύσεις η Μόσχα»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε την Παρασκευή τις ουκρανικές αρχές ότι κωλλυσιεργούν στις συνομιλίες, αλλά πρόσθεσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να αναζητήσει λύσεις συνομιλώντας με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

«Σημειώθηκε ότι το καθεστώς του Κιέβου προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις, υποβάλλοντας όλο και πιο μη ρεαλιστικές προτάσεις», ανέφερε το Κρεμλίνο μετά την τηλεφωνική επικοινωνία.

Ο Πούτιν θα μιλήσει επίσης τηλεφωνικά με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν το βράδυ της Παρασκευής, είπε ο Πεσκόφ.

Στο μεταξύ το πρακτορείο Nexta  μετέδωσε ότι ο Βαλντιμίρ Πούτιν θα έχει συνομιλίες με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δηλαδή τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία.

Κρεμλίνο: Επαφές Πούτιν και με τα μόνιμα μέλη του Σ. Α. του ΟΗΕ – «Ετοιμη να αναζητήσει λύσεις η Μόσχα»

Ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε «σκληρές» τις τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ Πούτιν και Σολτς, αλλά πρόσθεσε ότι οι επαφές εξακολουθούν να χρειάζονται.

Ο Πεσκόφ είπε ότι είναι «ακόμη νωρίς να μιλήσουμε για συμφωνία» που θα μπορούσαν να υπογράψουν Ρώσοι και Ουκρανοί διαπραγματευτές.

«Μπορώ μόνο να δηλώσω ότι η ρωσική αντιπροσωπεία δείχνει προθυμία να εργαστεί πολύ πιο γρήγορα από ό,τι κάνει τώρα, αλλά δυστυχώς, η ουκρανική αντιπροσωπεία δεν είναι έτοιμη να επιταχύνει τον ρυθμό των συνομιλιών», ανέφερε.

Σε συνομιλίες με τον Σολτς, ο Πούτιν τόνισε επίσης ότι τα ρωσικά στρατεύματα «κάνουν το καλύτερο δυνατό» για να σώσουν τους αμάχους, μεταξύ άλλων μέσω ασφαλών διαδρόμων, ανέφερε το Κρεμλίνο, προσθέτοντας ότι περίπου 43.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τη νοτιοανατολική πόλη Μαριούπολη την Πέμπτη.

«Ξεχασιάρης και ευερέθιστος ο Μπάιντεν προσέβαλε τον Ρώσο πρόεδρο»

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν «προσωπικές προσβολές» και επεσήμανε ότι οι δηλώσεις του φαίνεται ότι προκλήθηκαν από τον εκνευρισμό, την κούραση και το γεγονός πως ξεχνά.

Ο Μπάιντεν έχει αποκαλέσει τις τελευταίες ημέρες τον Πούτιν «εγκληματία πολέμου» και «δολοφονικό δικτάτορα», μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Ακούμε και βλέπουμε δηλώσεις που στην πραγματικότητα είναι προσωπικές προσβολές εναντίον του προέδρου Πούτιν», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, στους δημοσιογράφους.

«Με δεδομένο τον εκνευρισμό του Μπάιντεν, την κούρασή του και το γεγονός ότι μερικές φορές ξεχνά, γεγονός που τον οδηγεί να κάνει επιθετικές δηλώσεις, δεν θα κάνουμε σκληρές εκτιμήσεις ώστε να μην προκαλέσουμε περισσότερη επιθετικότητα», πρόσθεσε.

Πηγή: AFP, NEXTA TV

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος