Κούβα: Στο υψηλότερο σημείο τα κρούσματα και οι θάνατοι στους 15 μήνες της πανδημίας

Ανησυχία επικρατεί στις υγειονομικές αρχές  της Κούβας καθώς τα θύματα και τα κρούσματα στο νησί της Καραϊβικής έφτασαν σε αριθμό ρεκόρ  στην διάρκεια των 15 μηνών  που εξελίσσεται η υγειονομική κρίση του SARS-CoV-2.

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.561 κρούσματα και ακόμη 11 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα έφθασε τους 1.170 νεκρούς επί συνόλου 169.365 μολύνσεων.

Αν και η Αβάνα παραμένει επίκεντρο της πανδημίας, η προσοχή των αρχών έχει επικεντρωθεί τις τελευταίες ημέρες στη γειτονική επαρχία Αρτεμίσα, όπου οι μολύνσεις αυξάνονται με ανησυχητικό ρυθμό.

Στην πρωτεύουσα διεξάγεται από τον Μάιο εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης με τα δύο πιο προχωρημένα υποψήφια εμβόλια που αναπτύχθηκαν εγχωρίως, τα Soberana 2 και Abdala. Οι αρχές επιδιώκουν  ολόκληρος ο πληθυσμός της (2,2 εκατ.) να έχει ανοσοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου. Έχουν λάβει μία δόση πάνω από 2,2 εκατ., δύο 1,4 εκατ. και τρεις κάπου 794.000 πολίτες. Συνολικά  χορηγήθηκαν πάνω από 4,8 εκατ. δόσεις.

Οι αρχές φιλοδοξούν τον Αύγουστο να έχει εμβολιαστεί το 70% των 11,2 εκατ. πολιτών της Κούβας και θα έχει ανοσοποιηθεί πρακτικά όλος ο πληθυσμός μέσα στη χρονιά.

Η Κούβα  τελεί υπό εμπάργκο των ΗΠΑ από το 1962. Αναπτύσσει δικά της εμβόλια από τη δεκαετία του 1980. Από τα 13 εμβόλια που αξιοποιούνται στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος ανοσοποίησης, τα οκτώ παράγονται εντός της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος