Κούρσα για το διάστημα: Ο Μπράνσον θέλει να προλάβει τον Μπέζος (video)

Μάχη σώμα με σώμα δίνουν οι δισεκατομμυριούχοι Ρίτσαρντ Μπράνσον και Τζεφ Μπέζος για την κατάκτηση της πρωτιάς στο Διάστημα. O Μπέζος μάλιστα πρόκειται να συνταξιδέψει με μία 82χρονη, η οποία θα γίνει ο πιο ηλικιωμένος άνθρωπος που θα συμμετάσχει σε διαστημικό ταξίδι.

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον επιχειρεί να προλάβει τον Τζεφ Μπέζος και να πάει στο διάστημα εννέα ημέρες νωρίτερα, στις 11 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία του Virgin Galactic, στην πρώτη πλήρως επανδρωμένη αποστολή της.

“Είναι όνειρο ζωής και το περιμένω πραγματικά με ανυπομονησία.” δήλωσε ο Ιδρυτής Virgin Group. Μαζί με τον Μπράνσον θα ταξιδέψουν πέντε υπάλληλοι της εταιρείας του και η εκτόξευση θα γίνει στο Νέο Μεξικό.

Μια 82χρονη θα πετάξει με τον Μπέζος στο διάστημα

Η ανακοίνωση ήρθε μόλις μερικές ώρες από εκείνη της Blue Origin του ιδρυτή της Amazon, ότι στη βόλτα του στο διάστημα θα έχει συνταξιδιώτισσα την 82χρονη πρωτοπόρο της αμερικανικής αεροπλοΐας Γουόλι Φανκ, η οποία στα νιάτα της ήθελε να γίνει αστροναύτισσα.

“Προσγειωνόμαστε μαλακά στην έρημο. Ανοίγουμε τη μπουκαπόρτα και πατάς το πόδι σου έξω. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που λες;” ρωτάει ο ιδρυτής της Amazon την Γουόλι Φάνκ. Με εκείνη να απαντά

“Θα πω: «Γλύκα, αυτό είναι το καλύτερο πράγμα που μου συνέβη ποτέ. Και θα σου δώσω μια αγκαλιά».

Μαζί με τον Μπέζος και την Φανκ θα ταξιδέψουν ακόμη ο αδελφός του Μαρκ, καθώς και ο νικητής μιας δημοπρασίας που αναμένεται να αποκαλυφθεί. Το Νew Sephard θα εκτοξευθεί 100 χιλιόμετρα πάνω από τη γη. Οι επιβάτες του θα βιώσουν λίγα λεπτά έλλειψης βαρύτητας και θα μπορούν να θαυμάσουν την καμπυλότητα του πλανήτη από ψηλά προτού η κάψουλα επιβατών επιστρέψει στη γη.

Μένει να φανεί ποιος από τους δύο επιχειρηματίες θα φτάσει πρώτος στο διάστημα.

Επιμέλεια: Βιργινία Κουριδάκη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος