Κούβα: Πάπας και Φιντέλ Κάστρο έδωσαν τα χέρια

“Ο 78χρονος Πάπας με τα επίσημα άμφια, ο 89χρονος Φιντέλ Κάστρο με αθλητικά ρούχα Adidas”, περιγράφουν ξένοι ανταποκριτές  στην Αβάνα, για την συνάντηση που κράτησε μισή μόλις ώρα και χαρακτηρίζεται ιστορική.

Η συνάντηση “Φιντέλ -Φραγκίσκου”, μονοπωλήθηκε από ανταλλαγή δώρων σημειώνει ο βρετανικός Guardian, ξεχωρίζοντας από τα βιβλία που ανταλλάχθηκαν τη συλλογή συνεντεύξεων του που δώρισε ο Κουβανός ηγέτης , ενώ ο επικεφαλής της Αγίας Εδρας αντέτεινε  ένα βιβλίο σχετικό με θρησκεία και χιούμορ, αλλά κι ένα άλλο έργο “που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ελαφρώς προκλητικό για την περίσταση”, αφού πρόκειται για τα απομνημονεύματα  Κουβανού επαναστάτη που πέθανε εξόριστος στο Μαϊάμι( Λ.Λορέντε), αναφέρει το δημοσίευμα.

Η συνάντηση έγινε αμέσως μετά το τέλος της λειτουργίας του Πάπα Φραγκίσκου στην Αβάνα με κεντρικό μήνυμα ότι “ο λαός της Κούβας δεν πρέπει να υπηρετεί ιδεολογίες αλλά συνανθρώπους”.

Σε αντίθεση με τον Γερμανό προκάτοχο του Βενέδικτο που ήταν σφοδρός επικριτής της Κούβας στο θέμα των ανθρώπινων δικαιωμάτων, ο Λατινοαμερικανός Πάπας Φραγκίσκος ακολουθεί ηπιότερη στάση προτιμώντας να επικρίνει το αμερικανικό εμπάργκο, αναφέρουν πάντως τα κουβανικά μέσα ενημέρωσης. Υπενθυμίζοντας ότι τα θεμέλια συμφιλίωσης μεταξύ Βατικανού και Κούβας έθεσε το 1998 κατά την ιστορική επίσκεψη του στην Αβάνα, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Δεύτερος.

Η τριήμερη επίσκεψη του Πάπα στην Αβάνα ολοκληρώνεται χωρίς προγραμματισμένη συνάντηση με την οργάνωση υπεράσπισης ανθρώπινων δικαιωμάτων Γυναίκες με τα άσπρα, η επικεφαλής της οποίας Berta Soler , βρέθηκε υπό κράτηση την Κυριακή  “για να αποτραπούν επεισόδια από αντιφρονούντες κατά την επίσκεψη του Πάπα”, όπως επίσημα ανακοινώθηκε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος