Κούβα:«Ελευθερία» ζήτησαν διαδηλωτές  το βράδυ το Σαββάτου

Μια διαμαρτυρία στην οποία ο κόσμος φώναζε: “Ελευθερία!” έλαβε χώρα στην Κούβα, σε τοποθεσία στα ανατολικά της χώρας, 1.000 χιλιόμετρα από την Αβάνα, σύμφωνα με βιντεοσκοπήσεις που μεταδόθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα το Σάββατο και την Κυριακή.

Οι αρχές κατηγόρησαν την «απειθαρχία ορισμένων μεθυσμένων ατόμων».

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Καϊμανέρα, μια πόλη με 10.000 κατοίκους που βρίσκεται στην επαρχία Γκουαντάναμο (ανατολικά), πολύ κοντά στην αμερικανική στρατιωτική βάση.

Στις εικόνες που μεταδίδονται στα κοινωνικά δίκτυα, δεκάδες άνθρωποι είναι συγκεντρωμένοι στο δρόμο, κάποιοι φωνάζουν «Ελευθερία», ενώ πολλοί καταγράφουν τη σκηνή στα κινητά τους τηλέφωνα.

Tο νησί αντιμετωπίζει τη χειρότερη οικονομική του κρίση των τελευταίων 30 ετών, προκαλώντας συχνές διακοπές ρεύματος καθώς και ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα. Μετά τα μεσάνυχτα, σε tweet, το υπουργείο Άμυνας της Κούβας ανέφερε ότι η διαδήλωση προκλήθηκε από «απειθαρχία κατά τη διάρκεια ενός δημόσιου πάρτι ορισμένων μεθυσμένων ατόμων», προσθέτοντας ότι «ο πληθυσμός συνέβαλε στην αποκατάσταση της τάξης» και ότι όλα επανήλθαν σε «ηρεμία» στην πόλη”. 

Ο ιστότοπος Netblocks με έδρα το Λονδίνο, ο οποίος παρακολουθεί τα μπλοκαρίσματα του Διαδικτύου σε όλο τον κόσμο, ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι «τα δεδομένα δικτύου δείχνουν πτώση της κίνησης στο Διαδίκτυο στην Κούβα» το Σάββατο το βράδυ, πριν από μια «μερική ανάκαμψη» λίγες ώρες αργότερα.

Πηγή: digi24.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος