Ζεεχόφερ: Απαραίτητα νέα μέτρα για την παράτυπη μετανάστευση

Η πολιτική προσφύγων και μετανάστευσης θα παραμείνει πρόκληση για τη γερμανική κυβέρνηση εκτιμά ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ. Θεωρεί δε απαραίτητα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης.

«Διαγράφεται μία αισθητή άνοδος του αριθμού των μεταναστών, ιδιαίτερα στη βαλκανική οδό», είπε ο υπουργός στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa. «Πρέπει να κάνουμε κάτι, προκειμένου να μην βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με επικίνδυνα μεγέθη», σημείωσε ο Ζεεχόφερ. «Είμαι πεπεισμένος ότι και στην παράδοση αυτής της κυβέρνησης θα είναι επίκαιρο το ζήτημα της μετανάστευσης», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος θα αποχωρήσει από την πολιτική μετά τις εκλογές τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Στη διάρκεια της θητείας του, ο Ζεεχόφερ πέρασε δια νόμου την οροφή των 200.000 προσφύγων ετησίως που μπορεί να υποδεχτεί η Γερμανία. Τα πραγματικά όρια ωστόσο είναι πολύ χαμηλότερα από την οροφή του Ζεεχόφερ. Την περασμένη χρονιά υποβλήθηκαν 102.581 αιτήσεις χορήγησης ασύλου. Μεταξύ αυτών 26520 αιτήσεις προστασίας για παιδιά που γεννήθηκαν στη Γερμανία και είναι κάτω του ενός έτους. Το 2019 είχαν υποβληθεί 142.509 αιτήσεις ασύλου.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση από Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος