Ξεκινούν τη Δευτέρα οι κυρώσεις των ΗΠΑ στη Ρωσία για την επίθεση με νόβιτσοκ στη Βρετανία

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας σε σχέση με την επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα στη Βρετανία θα τεθούν επίσημα σε ισχύ τη Δευτέρα, σύμφωνα με κοινοποίηση που αναρτήθηκε σήμερα στο Ομοσπονδιακό Μητρώο, έναν καθημερινό κατάλογο όπου καταγράφονται πράξεις και κανονισμοί των κυβερνητικών υπηρεσιών.

Τα σχέδια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να θέσει τέλος στην ξένη βοήθεια και σε ορισμένες πωλήσεις όπλων και χρηματοδοτήσεις στη Ρωσία, καθώς και η άρνηση της χορήγησης πιστώσεων στη χώρα και η απαγόρευση της εξαγωγής ευαίσθητων για την ασφάλεια αγαθών και τεχνολογίας θα δημοσιευθoύν επισήμως στις 27 Αυγούστου, σύμφωνα με την κοινοποίηση. Με τη δημοσίευσή τους οι κυρώσεις θα τεθούν επίσημα σε ισχύ.

Τα σχέδια για την επιβολή των κυρώσεων ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση Τραμπ στις 8 Αυγούστου λόγω της χρήσης από τη Μόσχα, όπως υποστηρίζει, ενός νευροτοξικού παράγοντα εναντίον ενός Ρώσου πρώην πράκτορα και της κόρης του στη Βρετανία.

Πηγή: Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος