Βρήκε χρυσάφι αξίας 3,5 εκατ. ευρώ μέσα στο σπίτι που κληρονόμησε

Ένας άνδρας που κληρονόμησε ένα σπίτι στη Νορμανδία, στη δυτική Γαλλία, αιφνιδιάστηκε ευχάριστα όταν ανακάλυψε στο εσωτερικό του σχεδόν 100 κιλά χρυσού, αξίας άνω των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, όπως έγινε γνωστό από τον οίκο δημοπρασιών της πόλης Εβρέ.

“Υπήρχαν 5.000 χρυσά νομίσματα, δύο ράβδοι χρυσού βάρους 12 κιλών και 37 μικρότερες, βάρους 1 κιλού η καθεμία”, ανέφερε ο Νικολά Φιερφόρ, ο εκτιμητής του οίκου δημοπρασιών, επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Ο θησαυρός ήταν κρυμμένος πολύ καλά: κάτω από έπιπλα, κάτω από στοίβες με ασπρόρουχα, ακόμη και στην τουαλέτα. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είχε φυλάξει ένα μέρος μέσα στο κουτί ενός μπουκαλιού ουίσκι και σε ένα τενεκεδένιο κουτί που το είχε τοποθετήσει κάτω από ένα έπιπλο – αυτό ήταν και το πρώτο που ανακάλυψε τυχαία ο τυχερός κληρονόμος ενώ ξεσκαρτάριζε και πέταγε τα παλιά έπιπλα.

Το χρυσάφι είχε αγοραστεί νόμιμα, τις δεκαετίες του 1950 και ’60. Στο σπίτι βρέθηκαν και όλα τα σχετικά πιστοποιητικά.

Ο θησαυρός πουλήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου από τον οίκο δημοπρασιών. Εκτός από τον κληρονόμο, κερδισμένη από την υπόθεση βγαίνει και η γαλλική εφορία αφού ο φόρος κληρονομιάς ανέρχεται στο 45%.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος